Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Křehký tvarohový koláč s malinami

Objevit loňské zmražené maliny  je v tomhle období opravdová radost. A ještě větší radost je, když se zakousnete do malinového koláče. Samozřejmě můžete použít kromě malin i jiné ovoce, například borůvky, ale maliny autenticky ladí s tvarohem a křehkým těstem. Nízkotučný tvaroh používám nejen kvůli báječným nutričním hodnotám, ale také kvůli tomu, že v koláčích lépe drží a nemá sklony se roztékat.

Křehký tvrohový koláč s malinami

  • 250g hladké (špaldové) mouky
  • 125g másla
  • špetka soli
  • 50ml studené vody
  • 500g nízkotučného tvarohu
  • 2 vejce
  • vanilkový cukr
  • med dle chuti
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 400g malin

 

Nejdříve si přpravíme křehké těsto – do mísy odvážíme mouku přidáme na kousky nakrájené máslo a špetku soli, rukou vytvoříme drobenku, do které přidáme studenou vodou. Vypracujeme hladké těsto, které necháme chladit po dobu jedné hodiny v lednici. Poté těsto vyválíme do kruhu a rozprostřeme ho do dortové formy, vytvoříme 4 cm vysoké okraje. Dno propícháme vidličkou a korpus necháme 15 minut předpéct v troubě vyhřáté na 180 stupňů. Mezitím si připravíme náplň tak, že smícháme tvaroh, vejce, vanilkový cukr, med a vanilkový pudinkový prášek. Náplň vlijeme do předpečeného korpusu a povrch poklademe malinami. Koláč dopékáme na 150 stupňů zhruba 60 minut. Krájíme až po úplném zchladnutí, povrch můžeme posypat moučkovým cukrem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *