Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Křehký tvarohový koláč s malinami

Objevit loňské zmražené maliny  je v tomhle období opravdová radost. A ještě větší radost je, když se zakousnete do malinového koláče. Samozřejmě můžete použít kromě malin i jiné ovoce, například borůvky, ale maliny autenticky ladí s tvarohem a křehkým těstem. Nízkotučný tvaroh používám nejen kvůli báječným nutričním hodnotám, ale také kvůli tomu, že v koláčích lépe drží a nemá sklony se roztékat.

Křehký tvrohový koláč s malinami

  • 250g hladké (špaldové) mouky
  • 125g másla
  • špetka soli
  • 50ml studené vody
  • 500g nízkotučného tvarohu
  • 2 vejce
  • vanilkový cukr
  • med dle chuti
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 400g malin

 

Nejdříve si přpravíme křehké těsto – do mísy odvážíme mouku přidáme na kousky nakrájené máslo a špetku soli, rukou vytvoříme drobenku, do které přidáme studenou vodou. Vypracujeme hladké těsto, které necháme chladit po dobu jedné hodiny v lednici. Poté těsto vyválíme do kruhu a rozprostřeme ho do dortové formy, vytvoříme 4 cm vysoké okraje. Dno propícháme vidličkou a korpus necháme 15 minut předpéct v troubě vyhřáté na 180 stupňů. Mezitím si připravíme náplň tak, že smícháme tvaroh, vejce, vanilkový cukr, med a vanilkový pudinkový prášek. Náplň vlijeme do předpečeného korpusu a povrch poklademe malinami. Koláč dopékáme na 150 stupňů zhruba 60 minut. Krájíme až po úplném zchladnutí, povrch můžeme posypat moučkovým cukrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *