RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Mandlový bezlepkový paleo crumble se švestkami

  Pamatuji si doby, kdy jsem experimentovala s crumbly (dezerty tvořené ovocem s drobenkou), používala jsem vločky, různé druhy ovoce a ne a ne najít takový recept, že bych se k němu opakovaně vracela… Stalo se to až před několika týdny a crumble už jsem pekla dvakrát, protože je boží. Výbornou chuť mu dávají pečené mandle a karamelizovaný kokosový cukr, recept je přirozeně bezlepkový, což potěší i celiaky.

P.S. Pokud chystáte crumble na snídani, můžete si ho připravit do lednice, zakrýt alobalem a upéct až ráno.

Mandlový bezlepkový paleo crumble se švestkami

  • 150g mandlové mouky
  • 40g tapiokového škrobu (Rohlík/Asijské potraviny)
  • 50g kokosového cukru(neměnit)
  • 50g rozpuštěného másla/ghí
  • 3 lžičky skořice
  • kilo švestek
  • máslo na vymazání
  • zmrzlina k podávání

V misce smícháme mandlovou mouku s tapiokovým škrobem a kokosovým cukrem. Poté přilijeme rozpuštěné máslo nebo ghí a přisypeme skořici. Rukama vypracujeme drobenku. Poté si omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme švestky. Poté je nakrájíme na měsíčky. Střední zapékací misku vymažeme máslem a rozložíme do švestky. Povrch posypeme připravenou drobenkou a dáme zapéct na 150 stupňů do sytě zlatava, bude to trvat zhruba 30 minut. Crumble je tmavší, protože kokosový cukr zkaramelizuje. Podáváme se zmrzlinou nebo zakysanou smetanou, výborná je i kokosová smetana.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *