Polévky,  RECEPTY,  Zdravé/Fitness

Krém z cukety a řapíkatého celeru

Když jsem naposledy přebírala obsah farmářské krabice, došli mi, že větší množství řapíkatého celeru neumím využít. Obvykle nám totiž kromě kousku v polévce nechutná a trendu jeho odšťavňování jsem také nepropadla. A tak ze zbytků zeleniny v lednici vznikla takhle skvělá polévka, kde je cítit tak akorát a to přesto, že použijete celý svazek. Chutná také dětem, kterým můžete do polévky přidat trochu smetany nebo zakysané smetany namísto fety.

Krém z cukety a řapíkatého celeru

  • 2 lžíce olivového oleje
  • malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • svazek řapíkatého celeru
  • 2 střední cukety
  • 4 brambory
  • gelový zeleninový bujon(není nutný)
  • sůl, pepř
  • k podávání – feta, semínka, klíčky

 

V hrnci zahřejeme olivový olej a mezitím si očistíme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Cibuli poté opékáme na oleji a po chvíli přihodíme nakrájené stroužky česneku. Řapíkatý celer omyjeme a odřízneme suché konce a košťál. Zbytek celeru nakrájíme na kousky. Cuketu omyjeme a nakrájíme na kostky. Brambory oškrábeme a nakrájíme také na kostky. Když je cibule opečená do světlé barvy, přidáme zeleninu a za občasného míchání pět minut opékáme. Poté přilijeme tolik vody aby byla zelenina ponořená. V tuto chvíli můžeme pro zesílení chuti přidat zeleninový bujon. Polévku vaříme do doby, než se budou brambory úplně rozpadat. Polévku promixujeme ponorným mixérem a  dochutíme solí a pepřem. Podáváme s rozdrobenou fetou, klíčky a semínky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *