Polévky,  RECEPTY,  Zdravé/Fitness

Letní polévka caprese

   Caprese salát, caprese pizza…. caprese polévka!  Až nebudete vědět, co vařit na letní večeři, tak zkuste tuhle jednoduchou polévku. Má dostatek zeleniny a má také bílkoviny obsažené v mozzarelle. Nejlepší je, buď při pokojové teplotě, případně lehce vychlazená. Užívejte léta, vařte, pečte a s radostí to jezte!

Letní polévka caprese

(3 porce)

  • 1 malá cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 2 velká rajčata (nebo 4 menší)
  • lžička sušeného česneku
  • pepř, sůl
  • mozarella light
  • bazalkové pesto
  • bazalka

 

Cibuli si pokrájíme nadrobno a opečeme ji dozlatova na olivovém oleje. Mezitím nařízneme čerstvá rajčata, přelijeme horkou vodou a když se začnou slupovat, tak je zchladíme studenou vodou. Poté je oloupeme a nakrájíme. Do hrnce přihodíme plechovku krájených rajčat, čerstvá oloupaná rajčata, hrnek vody, trošku soli, špetku pepře a sušený česnek. Deset minut povaříme a poté rozmixujeme. Polévku servírujeme, buď při pokojové teplotě nebo vychlazenou, na porci přidáme 50g nakrájené mozzarelly a dvě lžičky pesta.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *