Caprese salát, caprese pizza…. caprese polévka! Až nebudete vědět, co vařit na letní večeři, tak zkuste tuhle jednoduchou polévku. Má dostatek zeleniny a má také bílkoviny obsažené v mozzarelle. Nejlepší je, buď při pokojové teplotě, případně lehce vychlazená. Užívejte léta, vařte, pečte a s radostí to jezte!
Letní polévka caprese
(3 porce)
- 1 malá cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 plechovka krájených rajčat
- 2 velká rajčata (nebo 4 menší)
- lžička sušeného česneku
- pepř, sůl
- mozarella light
- bazalkové pesto
- bazalka
Cibuli si pokrájíme nadrobno a opečeme ji dozlatova na olivovém oleje. Mezitím nařízneme čerstvá rajčata, přelijeme horkou vodou a když se začnou slupovat, tak je zchladíme studenou vodou. Poté je oloupeme a nakrájíme. Do hrnce přihodíme plechovku krájených rajčat, čerstvá oloupaná rajčata, hrnek vody, trošku soli, špetku pepře a sušený česnek. Deset minut povaříme a poté rozmixujeme. Polévku servírujeme, buď při pokojové teplotě nebo vychlazenou, na porci přidáme 50g nakrájené mozzarelly a dvě lžičky pesta.