Předkrmy a hlavní jídla,  RECEPTY

Salát Choriatiki, řecká klasika

Je to taková klasika, kterou všichni znají, ale v praxi ji šidí, jak jen to jde. Jistě, řecký sýr z Lidlu není k zahození, ale Feta to není. Stejně jako bílá cibule není červená a černé olivy nejsou kalamata. Zkuste jednou vytvořit ten pravý oroginál a možná se budete divit, jak moc se liší od vašich předešlých verzí tohoto salátu… Protože salát Choriatiky je jen jeden!

Salát choriatiky (4 porce)

  • 1 salátová okurka
  • 4 masitá rajčata
  • 1 střední červená cibule
  • 2 hrsti oliv kalamata naložených v oleji
  • 200g fety (nutně ovčí originál)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky sušeného oregána
  • sůl
  • čerstvé oregáno

Salátovou okurku a rajčata pokrájíme na kostky. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na tenkré proužky. Fetu slijeme z nálevu a nakrájíme na pěkné kostky. V míse smícháme pokrjenou okurku, cibuli, rajčata, přichodíme olivy a nekonec i opatrně nakrájenou fetu. Zakápneme olivovým olejem, lehce osolíme a zasypeme oregánem. Salát jemne promícháme a posypeme čerstvými bylinkami. Podáváme ho zásadně vychlazený.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *