Je to taková klasika, kterou všichni znají, ale v praxi ji šidí, jak jen to jde. Jistě, řecký sýr z Lidlu není k zahození, ale Feta to není. Stejně jako bílá cibule není červená a černé olivy nejsou kalamata. Zkuste jednou vytvořit ten pravý oroginál a možná se budete divit, jak moc se liší od vašich předešlých verzí tohoto salátu… Protože salát Choriatiky je jen jeden!
Salát choriatiky (4 porce)
- 1 salátová okurka
- 4 masitá rajčata
- 1 střední červená cibule
- 2 hrsti oliv kalamata naložených v oleji
- 200g fety (nutně ovčí originál)
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky sušeného oregána
- sůl
- čerstvé oregáno
Salátovou okurku a rajčata pokrájíme na kostky. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na tenkré proužky. Fetu slijeme z nálevu a nakrájíme na pěkné kostky. V míse smícháme pokrjenou okurku, cibuli, rajčata, přichodíme olivy a nekonec i opatrně nakrájenou fetu. Zakápneme olivovým olejem, lehce osolíme a zasypeme oregánem. Salát jemne promícháme a posypeme čerstvými bylinkami. Podáváme ho zásadně vychlazený.