Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Lowcarb mandlová bezlepková bábovka

Období šestinedělí je čas, kdy přichází ta správná chvíle na úsporné vaření – a to ať jde o ingredience, které musí někdo nakoupit, tak o čas, který si musíte s prckem těžko najít. Přiznávám, že tuhle bábovku jsem připravovala navzdory krátké přípravě nadvakrát, ale o to jsem měla větší radost, když se povedla. Je piškotová a vláčná, není vůbec poznat, že neobsahuje žádnou mouku.

Lowcarb mandlová bezlepková bábovka

  • 4 vejce
  • 200ml smetany na šlehání
  • lžička vanilkové pasty
  • 30ml tekuté stévie
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 260g mletých mandlí (pomixovala jsem celé mandle i se šlupkami)
  • 2 lžíce kakaa

 

Vejce si vyklepneme do mísy a vyšleháme do pěny, následně přišleháme smetanu na vaření, vanilkovou pastu a tekutou stévii. Poté přidáme kypřící prášek a mleté mandle a směs znovu prošleháme. Připravíme si silikonovou formu na bábovku nebo jinou vymazanou máslem a vysypanou ořechy. Do formy vlijeme 2/3 těsta a zbylé těsto smícháme s kakaem a vlijeme na světlé těsto. Bábovku pečeme v troubě vyhřté na 150 stupňů do zezlátnutí, zhruba 50 minut. Po krátkém zchladnutí ji vyklopíme na talíř.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *