Období šestinedělí je čas, kdy přichází ta správná chvíle na úsporné vaření – a to ať jde o ingredience, které musí někdo nakoupit, tak o čas, který si musíte s prckem těžko najít. Přiznávám, že tuhle bábovku jsem připravovala navzdory krátké přípravě nadvakrát, ale o to jsem měla větší radost, když se povedla. Je piškotová a vláčná, není vůbec poznat, že neobsahuje žádnou mouku.
Lowcarb mandlová bezlepková bábovka
- 4 vejce
- 200ml smetany na šlehání
- lžička vanilkové pasty
- 30ml tekuté stévie
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 260g mandlové mouky
- 2 lžíce kakaa
Vejce si vyklepneme do mísy a vyšleháme do pěny, následně přišleháme smetanu na vaření, vanilkovou pastu a tekutou stévii. Poté přidáme kypřící prášek a mandlovou mouku a směs znovu prošleháme. Připravíme si silikonovou formu na bábovku nebo jinou vymazanou máslem a vysypanou ořechy. Do formy vlijeme 2/3 těsta a zbylé těsto smícháme s kakaem a vlijeme na světlé těsto. Bábovku pečeme v troubě vyhřáté na 150 stupňů do zezlátnutí, zhruba 50 minut. Po krátkém zchladnutí ji vyklopíme na talíř.