Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Zdravé/Fitness

Muffiny z podmáslí s višněmi a bílou čokoládou

Jelikož mám v plánu péct nekynutý chleba, úspěšně skladuji třetí týden v lednici podmáslí. A podmáslí je celkem litr…. takže, co s tím? Třeba tyhle muffiny, děsně čokoládové, navlhlé a s domácími višněmi. Příprava je pro muffiny typicky expresní, takže budete mít sváču do hodiny. Pokud nemáte višně, můžete zkusit jiné kyselé ovoce například maliny.

Muffiny z podmáslí s višněmi a bílou čokoládou

  • 2 vejce
  • 5 lžic stévie (nebo med či cukr)
  • 6 lžic cukru
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 50g rozpuštěného másla
  • 250ml podmáslí
  • 210g celozrnné mouky
  • 40g kakaa
  • 3 hrsti vypeckovaných višní
  • 70-100g bílé čokolády

 

Vejce prošleháme mixérem se sladidly, poté i s kypřícím práškem a máslem. Jako poslední “mokrou” ingredienci přidáme podmáslí. Poté přimixujeme i moukou a kakao. Do hotového těsta přidáme většinu višní i nasekané čokolády. Těsto rozdělíme do košíčků těsně pod okraj a posypeme zbýlými i třešněmi a čokoládou. Pečeme na 150 stupňů zhruba hodinu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *