V drogerii DM je vánoční edice sladkostí a sušenek, z velké části se jedná o kvalitní produkty. Já si oblíbila sušenky speculatis, které jsou použité i v tomto receptu. Obsahují špaldovou mouku, máslo, třtinový cukr a velké množství koření. Určitě můžete použít i lotusky, které jsou složením podstatně horší. Zkuste kvalitnější ceylonskou skořici, kterou mívají běžně obchody s kořením, je sladší a jemnější než klasická sáčková.
Zdravé skořicové tiramisu
- 2 balení bílého skyru
- 1 balení zakysané smetany
- javorový sirup
- 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku bez vaření
- 120g skořicových sušenek speculatis (kvalitní má teď DM)
- mletá ceylonská skořice
- maliny, physalis nebo jiné kyselé ovoce
Skyr smícháme v misce ze zakysanou smetanou a dosladíme dle chuti javorovým sirupem. Směs metlou prošleháme s vanilkovým pudinkovým práškem bez vaření, ten krém zahustí. Vezmeme si menší misku nebo pekáček a v něm začneme střídat vrstvy sušenek s krémem, vždy každou vrstvu řádně přitlačíme. Začínáme sušenkami a končíme krémem. Vršek posypeme přes sítko skořicí a ozdobíme ovocem. Necháme chladit alespoň šest hodin, během kterých sušenky zvlhnou a krém více ztuhne.