Nepečené dezerty,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Proteinový lívanec s karamelizovanými jablky

Tohle je druh snídaně, když mám čas nebo večeře po příchodu ze cvičení, pokud jsem naladěná na sladké. Nikdy se rozhodně nechci příliš zabývat vážením a někdy ani estetikou, a proto peču jen jeden velký lívanec. Výhodou je, že je jídlo hotové do několika minut. Bude to znít asi pro některé dost hrozivě, ale lívanečky a lívance z proteinu mi obvykle chutnají více nž klasické. Pokud byste si vzpomněli na recept na lívanečky, tak ten jde zde, pod tímto odstavcem.

Proteinové lívanečky

Proteinový lívanec s karamelizovanými jablky

(1 porce)

  • 1 větší vejce
  • 1 odměrka světlého proteinu (vanilka/bílá čoko)
  • 30ml horké vody
  • 2 vrchovaté lžíce pudinkového prášku
  • kokosový olej/máslo
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce javorového (zero) sirupu/med
  • 1 jablko
  • 1/2 lžičky skořice
  • bílý jogurt a javorový sirup k podávání

 

Nejdříve si připravíme jablka, očistíme je nakrájíme na kostičky. V pánvičce si rozehřejeme máslo a zero sirup, zasypeme skořicí a ve směsi opekáme jablka, po chvíli přilijeme i trochu vody, aby se lehce rozdusila. Když jablka trochu změknou, odstavíme je a připravíme si těsto na lívanečky. Vejce metlou prošleháme se světlým proteinem, horkou vodou a pudinkovým práškem. Pánvičku rozehřejeme na střední stupeň a vymažeme kokosovým olejem. Těsto vlijeme a po dvou minutách zhruba (podíváme se) palačinku plochou obracečkou rychle otočíme a dopečeme minutku z druhé strany. Ihned podáváme s karamelizovanými jablky, jogurtem a klasickým nebo falešným javoráčem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *