Koláče, bábovky, muffiny,  Nepečené dezerty,  RECEPTY,  Snídaně

Perníkový triffle s povidly

Co je to triffle? Tak, zaprvé je to prima dezert který vznikl, když se mi polámala perníková roláda, opravdu funny story, nikdy nepečte podle slovenských receptů, který se připravuje s piškotu prokopávaného alkoholem, vrstev krému, ovoce a nahoře bývá dohotovený šlehačkou. Základní verze bývá s pudinkovým krémem a malinami, ale vzniklo už asi milion verzí a tahle je moje osobní. Nakonec jsem byla s výtvorem nadmíru spokojená, chutnal hezky vánočně a perník, švestková povidla a tvaroh příjemně ladily což lze dokázat na faktu, že na fotkách zakrývám, že třetina dezertu už chybí. Perníková roláda se zase trošku posouvá do budoucnosti.

img_0029

Perníkový triffle s povidly

  • tenký perníkový piškot nebo odřezky, můj vznikl umícháním těchto surovin:

2 vejce, 100g moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce perníkového koření,  5 lžic oleje, 9 lžic teplé vody, 1/2 kypřícího prášku do pečení

  • 1 vanička tvarohu
  • 100g zakysané smetany
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 8 lžic švestkových povidel
  • amaretto
  • 1 smetana na šlehání
  • 1 ztužovač smetany-smetafix
  • skořice

Prvním bodem naší práce je perníkový piškot, možností, jak ho získat, je víc. Nejjednodušší variantou jsou koupené medové pláty, které můžete slepit dohromady a vytvořit tak řezy. Pokud se budete řídit mým postupem, upečte na pečícím papíru tenký piškot a ten poté rozřežte na části. První polovinou vyložíme kulatou mísu ve dvou vrstvách, pokapete amarettem a přimáčknete. Dále potřete polovinou povidel. Krém vytvoříte promícháním tvarohu se zakysanou smetanou a cukrem, tuto vrstvu potřeme na povidla. Následuje druhá polovina piškotu, opětovné lití amaretta a mazání povidel. Nakonec vyšleháme smetanu se ztužovačem, aby lépe držela, a zdobicím pytlíkem nastříkáme navrch dezertu. Nakonec nezbývá než dílo dopoprášit skořicí. Triffle je lepší nechat uležet a konzumovat druhý den.

img_0027

img_0030

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *