Přináším další recept na koláč, tento plánuji příště vyzkoušet také s hořkou čokoládou. Má krásně dýňovou barvu, která ladí s podzimem, je bezlepkový, a také bez cukru. Dýni považuji za kouzelnou surovinu, protože má tolik využití, o kterých se mi dříve ani nesnilo. A nakonec vždy ve všem chutná…
Dýňový proteinový koláč s pekany a hrozinkami
- 200g dýňového pyré (mixovaná pečená dýně)
- 2 vejce
- 25g rozpuštěného másla
- 3 lžíce stévie
- 40g mletých mandlí
- 50g vanilkového proteinu
- 10g kukuřičného škrobu (maizena)
- 1/2 kypřícího prášku do pečiva
- 4 lžičky skořice
- hrst nasekaných pekanů
- 2 hrsti brusinek
Dýňové pyré v míse prošleháme s vejci, rozpuštěným máslem a stévií. Poté přidáme mleté mandle, protein, kukuřičný škrob a kypřící prášek. Vše pečlivě prošleháme a nakonec přidáme skořici, nasekané pekany a hrozinky. Těsto vlijeme do silikonové formy nebo pekáče vymaštěného máslem a vysypaného moukou. Pečeme na 150 stupňů zhruba 45 minut. Krájíme až po vychladnutí.