Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Dýňový proteinový koláč s pekany a brusinkami

Přináším další recept na koláč, tento plánuji příště vyzkoušet také s hořkou čokoládou. Má krásně dýňovou barvu, která ladí s podzimem, je bezlepkový, a také bez cukru. Dýni považuji za kouzelnou surovinu, protože má tolik využití, o kterých se mi dříve ani nesnilo. A nakonec vždy ve všem chutná…

 

Dýňový proteinový koláč s pekany a hrozinkami

  • 200g dýňového pyré (mixovaná pečená dýně)
  • 2 vejce
  • 25g rozpuštěného másla
  • 3 lžíce stévie
  • 40g mletých mandlí
  • 50g vanilkového proteinu
  • 10g kukuřičného škrobu (maizena)
  • 1/2 kypřícího prášku do pečiva
  • 4 lžičky skořice
  • hrst nasekaných pekanů
  • 2 hrsti brusinek

Dýňové pyré v míse prošleháme s vejci, rozpuštěným máslem a stévií. Poté přidáme mleté mandle, protein, kukuřičný škrob a kypřící prášek. Vše pečlivě prošleháme a nakonec přidáme skořici, nasekané pekany a hrozinky. Těsto vlijeme do silikonové formy nebo pekáče vymaštěného máslem a vysypaného moukou. Pečeme na 150 stupňů zhruba 45 minut. Krájíme až po vychladnutí.

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *