Na istagramu jsem kdysi natrefila na recept, ve kterém byly řezy tvořené jablečným korpusem s pudinkem. Jelikož nad recept hodně přemýšlím, co by ladilo s čím a jak by to výsledně chutnalo, vytanulo mi na mysli zkombinování jablečného korpusu s lehce levandulovým pudinkem, což jsem provedla. Recept je bezlepkový, bez cukru a přihodila jsem trochu proteinu, abych neměla zase hned hlad.
Jablečné kostky s levandulovým pudinkem
- 3 střední jablka
- 1 vejce
- 150g bílého jogurtu
- 30g vanilkového proteinu
- 1 lžíce kokosového oleje
- 4 lžíce mléka
- 2 lžíce stévie
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 25g vanilkového pudinkového prášku
- 20g rýžové mouky
- 20g kokosové mouky
pudinková poleva:
- 500ml mléka
- 2 lžíce stévie
- 30g vanilkového proteinu
- 1 pudinkový prášek příchuť hruška-levandule
- 1/2 vanilkového pudinkového prášku
- 2 lžíce másla
- levandule na ozdobu a ovonění
- hoblinky bílé čokolády
Nejdříve si očistíme jablka a nahrubo je nastrouháme. Postupně k nim metlou přimícháme vejce, bílý jogurt, protein, kokosový olej, mléko, stévii, kypřící prášek a obě mouky. Menší plech si vyložíme pečícím papírem a těsto do něj rozetřeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 150 stupňů zhruba hodinu. Po vychladnutí piškot odlepíme z pečícího papíru s připravíme si na něj náplň. V hrnci smícháme mléko, stévii, protein a oba pudinkové prášky. Zahřejeme a tím uvaříme hustý pudink, následně stáhneme z plotny a přimícháme máslo. Krém rozetřeme na piškot a necháme ztuhnout v ledmici, nakonec ozdobíme hoblinkami bílé čokolády a levandulí.