Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Jablečné kostky s levandulovým pudinkem

Na istagramu jsem kdysi natrefila na recept, ve kterém byly řezy tvořené jablečným korpusem s pudinkem. Jelikož nad recept hodně přemýšlím, co by ladilo s čím a jak by to výsledně chutnalo, vytanulo mi na mysli zkombinování jablečného korpusu s lehce levandulovým pudinkem, což jsem provedla. Recept je bezlepkový, bez cukru a přihodila jsem trochu proteinu, abych neměla zase hned hlad.

Jablečné kostky s levandulovým pudinkem

  • 3 střední jablka
  • 1 vejce
  • 150g bílého jogurtu
  • 30g vanilkového proteinu
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 4 lžíce mléka
  • 2 lžíce stévie
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 25g vanilkového pudinkového prášku
  • 20g rýžové mouky
  • 20g kokosové mouky

pudinková poleva:

  • 500ml mléka
  • 2 lžíce stévie
  • 30g vanilkového proteinu
  • 1 pudinkový prášek příchuť hruška-levandule
  • 1/2 vanilkového pudinkového prášku
  • 2 lžíce másla
  • levandule na ozdobu a ovonění
  • hoblinky bílé čokolády

 

Nejdříve si očistíme jablka a nahrubo je nastrouháme. Postupně k nim metlou přimícháme vejce, bílý jogurt, protein, kokosový olej, mléko,  stévii, kypřící prášek a obě mouky. Menší plech si vyložíme pečícím papírem a těsto do něj rozetřeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 150 stupňů zhruba hodinu. Po vychladnutí piškot odlepíme z pečícího papíru s připravíme si na něj náplň. V hrnci smícháme mléko, stévii, protein a oba pudinkové prášky. Zahřejeme a tím uvaříme hustý pudink, následně stáhneme z plotny a přimícháme máslo. Krém rozetřeme na piškot a necháme ztuhnout v ledmici, nakonec ozdobíme hoblinkami bílé čokolády a levandulí.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *