Tentokrát přináším jednoduchý recept na piškotovou buchtičku, ovoce můžete použít jaké máte rádi, nebo vám přebývá v zásobách. Bohužel to letos není na ovoce bohatý rok, zatím se u nás ve větší dávce urodil jen rybíz – ale ani s domácím kompotem by to určitě nechutnalo zle :). Buchtička je rychlá, tak aby to stihly maminky v pauze, kdy jim spinkají děti.
Proteinová buchta s jahodami a rebarborou
- 150g hladké špaldové mouky
- 30g vanilkového proteinu
- vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- 250ml kefíru
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 20g třtinového cukru
- tekutá stévie na doslazení(není nutné)
- máslo a strouhaný kokos na vysypání formy
- 4 hrsti jahod a očištěné rebarbory
Hladkou mouku smícháme s vanilkovým proteinem, žloutkem, kypřící práškem, kefírem, rozpuštěným máslem a třtinovým cukrem. Směs ochutnáme, pokud nebude dostatečně sladká, přidáme pár kapek tekuté stévie nebo další třtinový cukr. V míse vyšleháme sníh ze zbylého bílku a opatrně ho přimícháme k těstu. Poloviční pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhaným kokosem. Těsto do něj vlijeme a poklademe očištěným na kousky nakrájeným ovocem(rebarboru je nutné oloupat). Pečeme v troubě rozehřáté na 150 stupňů zhruba 50 minut, dokud povrch nezezlátne.