Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Proteinová buchta s jahodami a rebarborou

Tentokrát přináším jednoduchý recept na piškotovou buchtičku, ovoce můžete použít jaké máte rádi, nebo vám přebývá v zásobách. Bohužel to letos není na ovoce bohatý rok, zatím se u nás ve větší dávce urodil jen rybíz – ale ani s domácím kompotem by to určitě nechutnalo zle :). Buchtička je rychlá, tak aby to stihly maminky v pauze, kdy jim spinkají děti.

 

Proteinová buchta s jahodami a rebarborou

  • 150g hladké špaldové mouky
  • 30g vanilkového proteinu
  • vejce
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 250ml kefíru
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 20g třtinového cukru
  • tekutá stévie na doslazení(není nutné)
  • máslo a strouhaný kokos na vysypání formy
  • 4 hrsti jahod a očištěné rebarbory

Hladkou mouku smícháme  s vanilkovým proteinem, žloutkem, kypřící práškem, kefírem, rozpuštěným máslem a třtinovým cukrem. Směs ochutnáme, pokud nebude dostatečně sladká, přidáme pár kapek tekuté stévie nebo další třtinový cukr. V míse vyšleháme sníh ze zbylého bílku a opatrně ho přimícháme k těstu. Poloviční pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhaným kokosem. Těsto do něj vlijeme a poklademe očištěným na kousky nakrájeným ovocem(rebarboru je nutné oloupat). Pečeme v troubě rozehřáté na 150 stupňů zhruba 50 minut, dokud povrch nezezlátne.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *