Předkrmy a hlavní jídla,  RECEPTY,  Zdravé/Fitness

Candát s mrkvovo-petrželovým pyré s citronem

Často jsem se setkala s tím, že lidé nemají rádi candáta, protože má hodně kostí. Z toho lze snadno vybruslit filetami, pokud se s nimi neradi “patláte”, tak skvěle připravené lze koupit v Lidlu. Pokud budete mít štěstí, tak budou i v akci. Candát má jemné bílé maso, které dobře vyváží pikantní pyré  kořenové zeleniny a citronu. Pokud neseženete baby špenát, tak ho dobře nahradí také salát polníček.

 

Candát s mrkvovo-petržeovým pyré s citronem

  • 240g filet z candáta
  • citron
  • sůl, pepř
  • tymián
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2+2 lžíce másla
  • 2 kořenové petržele
  • 4 mrkve
  • polníček/baby špenát

 

Nejdříve si připravíme základ zeleninového pyré – petržele a mrkve očistíme a nakrájíme na kostky. Do hrnce nalijeme trochu vody, přidáme připravenou zeleninu a trochu soli. Necháme vařit doměkka a poté slijeme. Do uvařené zeleniny přidáme 2 lžíce másla, lžičku tymiánu, sůl, pepř a lžíci citrónové šťávy. Vše poté přesypeme do mixéru a rozmixujeme dohladka, dochutíme solí a pepřem dle chuti. Candáta omyjeme, filety přepůlíme, zakapeme citrónovou šťávou, posypeme solí a trochou tyminu. V nepřilnavé pánvi rozpálíme olivový olej a zbylé dvě lžíce másla a filety na této směsi opečeme stranou s kůží. Rybu opékáme na středním plamenu tak dlouho, dokud kůže není křupavá a zároveň hotová i druhá strana ryby. Hotovou rybu servírujeme na zeleninovém pyré s lístky polníčku a kousky citronu.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *