RECEPTY,  Slané pečení,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Bezlepkové lowcarb bagety

Když jsme plánovali cestu na Karlštejn, tak jsem se jako první podívala na místní restaurace a bylo mi hned jasné, že jídlo sebou raději připravím. Nic proti klasickým českým restauracím, ale není to něco, co bych nutně potřebovala jíst. Dobrým řešením je vytvořit si obloženou housku ala zdravý životní styl. Narazila jsem na několik dalších receptů na nízkosacharidové pečivo a vzájemně je propojila. Vylezly z toho měkkoučké bagetky, které unesly ještě velkou dávku náplně. Dohromady měl náš cestovní obědový balíček k 1,1kg hodnotné výživy :D.

Bezlepkové lowcarb bagety

  • 5 vajec
  • 170g žervé
  • sůl
  • vrchovatá lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 2 lžíce psyllia
  • 6 lžic kokosové mouky
  • 10 lžic mandlové mouky
  • bílý a černý sezam
  • na obložení: šunka, kozí sýr/máslo, parmazán, rajčata, ledový salát

 

Vejce prošleháme metlou s žervé, solí a kypřícím práškem. Poté postupně přidáváme další suroviny a těsto vždy pořádně promícháme. Nejprve přidáme psyllium, poté kokosovou mouku a nakonec mandlovou. Hotové těsto necháme alespoň půl hodiny odstát, aby sypké suroviny nesály vlhkost a těsto trochu ztuhlo. V mezičase si připravíme plech a vyložíme ho pečícím papírem. Těsto rozdělíme na plechu na dvě podlouhlé hromádky a z těch navlhčenýma rukama vytvoříme dvě bagety. Vršek baget posypeme sezamovými semínky a dáme na 200 stupňů péct, po deseti minutách ubereme na 150 stupňů a pomalu dopečeme.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *