Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Lowcarb koláč s pistáciovým krémem a meruňkami

Koláč vypadá poměrně efektně (zeleně), ale při začtení do receptu zjistíte, že je také velmi snadný. Těsto tvoří prakticky jen mandlová mouka a hlavní součástí náplně je mnou velmi oblíbený tvaroh. Do náplně přidávám pro lepší chuť a výživové hodnoty protein, které může nahradit další pudinkový prášek s další dávkou sladidla. Zelené barvivo v náplni není nutné, ale hezky dozelení náplň koláče, kde pistáciový pudink se svým zbarvením už nestačí.

Lowcarb koláč s pistáciovým krémem a meruňkami

  • 2 lžíce másla
  • 200g mandlové mouky
  • 1 lžíce tekuté stévie
  • 1 vejce
  • 500g polotučného varohu
  • 2 vejce
  • 30g vanilkového proteinu
  • 4 lžíce tekuté stévie
  • 200ml mléka
  • pistáciový pudinkový prášek
  • zelené barvivo
  • meruňky (mražené)
  • mandlové lupínky

Nejdříve si připravíme korpus koláče, máslo rozpustíme a smícháme s mandlovou moukou, tekutou stévií a vejcem. Výslednou směs roztlačíme do formy, u které jsme si dno vyložili pečícím papírem. Korpus bude tvořit dno a pět centimetrů vysoké strany koláče. Předpřipravenou formu s těstem vložíme do lednice a vrhneme se na přípravu náplně. Smícháme metlou tvaroh s vejci, proteinovým práškem, čtyřmi lžícemi stévie, mlékem, pudinkovým práškem a dle libosti zelenou potravinářskou barvou. Náplň vlijeme do korpusu a nechámé předpéct na 150 stupňů zhruba 20 minut, poté položíme navrch meruňky, zasypeme mendlovými plátky a dáme na necelou hodinu dopéct. Koláč  necháme vystydnout při pokojové teplotě a před podáváním vychladit v lednici.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *