Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Tvarohový drobenkáč s rynglemi

Letos se nám po dlouhé době urodily zelené ryngle, které jsou chuťově někde na pomezí mezi blumami a švestkami. Před upečením jsou zelené, na koláči změní esteticky barvu dozlatava. Jako peckoviny mají jednu základní výhodu a to je snadné peckování, ale pokud máte švestku, vrzněte tam švestky. Koláč je vláčný, nezapře tvaroh a acidko, bála jsem se krájení, ale je to v pořádku. Skořici ve křupavé drobence nevynechávejte, je to to nejlepší v kombinaci s ovocem.

Tvarohový drobenkáč s rynglemi

  • 2 vejce
  • 1 odměrka vanilkového proteinu (nebo 30g vloček)
  • 40g ovesné mouky
  • 40g kokosové mouky
  • 250g nízkotučného tvarohu
  • 200ml acidofilního mléka/kefíru
  • 4 lžíce tekuté stévie
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 500g rynglí nebo blum
  • máslo a kokosová mouka na plech
  • drobenka – 1 hrnek (2:1 vločky a protein), 2 lžíce másla, 3 lžíce vody, 2 lžičky skořice

Připravíme si dvě mísy, do menší vyklepneme bílky z vajíček do větší žloutky. Z bílků si vyšleháme sníh a odložíme, ve druhé míse rozšleháme žloutky se zbylými surovinami, s proteinem, oběma moukami, tvarohem, acidofilním mlékeme, stévií a kypřícím práškem. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, množství vystačí na poloviční plech nebo pokud chcete koláč vyšší jako já, tak na střední zapékací misku z Ikey. Těsto do něj vlijeme a povrch uhladíme. Ryngle omyjeme a vypecujeme a část šikmo zapícháme do těsta, zbytek rozložíme na povrch koláče. Zasypeme drobenkou připravenou s vloček, proteinu, rozpuštěného másla, vody a skořice. Pečeme hodinu na 170 stupňů. Koláč je nejlepší vychlazený z lednice.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *