Před dvěma dny jsem si vzpomněla na recept na geniální korpus a rozhodla se ho oprášit v novém – přidat tenčí vrstvičku krému a hodně ovoce. Korpusu z fazolí se nemusíte bát, fazole se v něm ztratí do té míry, že i když o nich budete vědět, tak je nebudete v těstu cítit, chutná jako dobré těsto na muffiny. Papáju jsem sehnala neskutečně levně na tržnici, ale když nebude mít stejné štěstí, můžete použít jiné oranžové ovoce třeba broskve nebo meloun cantaloupe.
Kakaový koláč s ovocem
- 250g nízkotučného tvarohu
- 200g bílého jogurtu (Hollandia)
- 50ml acidofilního nebo klasického mléka
- 1 lžíce tekuté stévie
- 3 lžíce zero javorového sirupu nebo klasického javorového
- 3/4 kokosového pudinkového prášku bez vaření (krém Olé)
- cca 500g ovoce – papája, jahody, banány, borůvky (záleží na vás)
- 1 balíček čirého dorotvého želé
- 250g vody + 1 lžička tekuté stévie
recept na korpus zde:
Nejdříve si dle návodu na muffin buchtu upečeme korpus, jen vynecháme borůvky s čokoládou navrch. Těsto vlijeme na poloviční plech a zkrátíme dobu pečení. Na vychladlý korpus rozetřeme náplň, kterou vytvoříme rozšleháním tvarohu s jogurtem a acidofilním mlékem. Dosladíme stévií a javorovým sirupem. A nakonec zašleháme kokosový pudinkový prášek. Na piškot s krémem rozložíme očištěné ovoce. Želé si připravíme dle návodu, tedy vodu smícháme se stévií a práškem na želé. Svaříme dvě minutky a po lehkém zchladnutí lžící poléváme ovoce, až náplň vypotřebujeme, ideální je pokud je koláč vychlazený. V lednici necháme odležete hodinu a můžeme podávat.