Troška exotiky vylovená z archivu mých nafocených receptů z ještě zimního období. Koláč obsahuje kokos, pomerančovou šťávu i kůru a banány. Je bez cukru, mouky a také poměrně nízkosacahridový. Kouzelný je, protože se během pečení těsto rozdělí na dvě vrstvy, je to stejné jako u všech ostatních receptů, které vychází z anglických “magic cakes”.
Kokosovo-pomerančový kouzelný koláč s banánem
- 2 vejce
- 1 pomeranč
- 3 lžíce stévie
- 1 odměrka proteinu
- 2 odměrky strouhaného kokosu
- 1/2 odměrky kukuřičného škrobu
- 1 odměrka mléka
- vanilkový extrakt
- 1/2 kypřícího prášku
- banán
Nejdříve si žloutky pořádně prošleháme samotné a poté i se stévií a šťávou z jednoho pomeranče. Přišleháme také trochu jemně nastrouhané pomerančové kůry. Poté ke směsi přišleháme protein, kokos a kukuřičný škrob. Nakonec ještě mléko, vanilkový extrakt a kypřící prášek. Nakonec vyšleháme sníh z bílku a opatrně ho přimícháme k těstu. Banán si nakrájíme na kolečka a také ho přidáme k těstu. Těsto vlijeme do silikonové formy na chlebíček nebo srnčí hřeb. Pečeme na 150 stupňů zhruba hodinu, poté necháme opatrně vychladnout a vyklopíme. Měly by se na řezu vytvořit dvě vrstvy, kokosová s banánem a pudinková.