Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Zdravý čokoládový banánový chlebíček

Recept na banánový chlebíček už visí, ale dostala jsem chuť na jeho čokoládovou variantu. Náramně se to hodilo, protože jsme s šesťáky jeli na výlet a dortíčky cestování moc nepřežívají. Tentokrát jsem nepoužívala jako hlavní součást vločky, ale špaldovou mouku, aby měl chlebíček hladkou textutu. Pokud milujete vločky, vyměňte je za mouku dle libosti. Opět jsem také použila tekutou stévii, kterou můžete snadno nahradit medem nebo třtinovým cukrem. Chlebíček je vláčný a mísí se v něm příjemně chuť banánů a čokolády. Nejlepší je, že si vystačíte, s jednou mísou, ponorným mixérem a hrnkem k odměřování.

 

Zdravý čokoládový banánový chlebíček

  • 2 velké banány (nebo 3 malé)
  • 1 velké vejce
  • 6 lžic tekuté stévie (nebo med)
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 1/2 hrnku bílého jogurtu
  • 1/4 hrnku mléka
  • 1/2 hrnku kakaa
  • 1  a 1/2 hrnku hladké špaldové mouky
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 100g hořké čokolády

Banány si očítíme a rozmixujeme je ponorným mixérem (nebo mačkáme vidličkou). Poté přimixujeme vejce, stévii, vanilkový cukr, špetku soli, jogurt a mléko. Poté přidáme za stálého mixování i suché ingreience, tedy kakao, mouku a kypřící prášek . Čokoládu si nasekáme na menší kousky, většinu nasypeme do těsta a promícháme. Silikonovou formu na chlebíček (v mém případě srnční hřbet) naplníme těstěm a posypeme zbylou čokoládou. Pečeme v troubě vyhřáté na 175 stupňů zhruba hodinu,z formy vyklápíme až po částečném nebo úplném zchladnutí.

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *