Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Zdravé/Fitness

Proteinový bezlepkový perník s brusinkami a oříškovou polevou

   Přináším recept na bezlepkový perníček, ten můj byl trošku sušší, protože jsem se bála, že těsto neztuhne. Vám nabízím už verzi, kde jsem trošku škrobu ubrala a váš výsledý produkt bude dokonalý a nadýchanější 🙂 Kombinace perníku, brusinek, hořké čokolády a oříšků je božská, takže určitě neváhejte použít zavařené brusinky, které si běžně dáváte jen k svíčkové. Perník je podle mě nejlepší, když se ohřeje pár sekund v mikrovlnce a poleva navrchu se rozpustí a promíchá s brusinkami.

Proteinový bezlepkový perník s brusinkami a oříškovou polevou

  • 2 vejce
  • 3 lžíce tekuté stévie
  • 1 balení kypřícího prášku do pečení
  • 2 lžičky koření do perníku
  • 20g kakaa
  • 80g čokoládového proteinu
  • 70g mletých mandlí
  • 30g kukuřičného škrobu
  • 50g rozpuštěného másla
  • 150ml mléka
  • 100ml vody
  • (máslo a hrubá nebo jiná mouká k vysypání plechu)
  • 150-200g zavařených brusinek
  • 80g hořké čokolády
  • 30g másla
  • 150ml mléka
  • 40g nasekaných ořechů

Menší pekáček nebo střední skleněnou zapékací misku z Ikey si vymažeme máslem a vysypeme jakoukoliv hrubší moukou. Do mísy si vyklepneme vejce a vyšleháme je se stévií, kypřícím práškem a perníkovým kořením. Poté přidáme, protein, mandle a škrob, a také mléko a vodu. Těsto prošleháme a vlijeme do připraveného pekáčku. Pečeme na 150 stupňů zhruba půl hodiny, než je povrch pevný. Na horký perník rozetřeme zavařené brusinky.

Na polevu rozehřejeme čokoládu s mlékem, máslem, a když je hladká, tak přisypeme také ořechy. Polevu rozetřeme na zchladlý perník a necháme ztuhnout alespoň půl hodiny v lednici.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *