Přináším recept na bezlepkový perníček, ten můj byl trošku sušší, protože jsem se bála, že těsto neztuhne. Vám nabízím už verzi, kde jsem trošku škrobu ubrala a váš výsledý produkt bude dokonalý a nadýchanější 🙂 Kombinace perníku, brusinek, hořké čokolády a oříšků je božská, takže určitě neváhejte použít zavařené brusinky, které si běžně dáváte jen k svíčkové. Perník je podle mě nejlepší, když se ohřeje pár sekund v mikrovlnce a poleva navrchu se rozpustí a promíchá s brusinkami.
Proteinový bezlepkový perník s brusinkami a oříškovou polevou
- 2 vejce
- 3 lžíce tekuté stévie
- 1 balení kypřícího prášku do pečení
- 2 lžičky koření do perníku
- 20g kakaa
- 80g čokoládového proteinu
- 70g mletých mandlí
- 30g kukuřičného škrobu
- 50g rozpuštěného másla
- 150ml mléka
- 100ml vody
- (máslo a hrubá nebo jiná mouká k vysypání plechu)
- 150-200g zavařených brusinek
- 80g hořké čokolády
- 30g másla
- 150ml mléka
- 40g nasekaných ořechů
Menší pekáček nebo střední skleněnou zapékací misku z Ikey si vymažeme máslem a vysypeme jakoukoliv hrubší moukou. Do mísy si vyklepneme vejce a vyšleháme je se stévií, kypřícím práškem a perníkovým kořením. Poté přidáme, protein, mandle a škrob, a také mléko a vodu. Těsto prošleháme a vlijeme do připraveného pekáčku. Pečeme na 150 stupňů zhruba půl hodiny, než je povrch pevný. Na horký perník rozetřeme zavařené brusinky.
Na polevu rozehřejeme čokoládu s mlékem, máslem, a když je hladká, tak přisypeme také ořechy. Polevu rozetřeme na zchladlý perník a necháme ztuhnout alespoň půl hodiny v lednici.