Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Fitmuffiny s banánem

Občas ve Francii i něco peču, ačkoliv ne vždy to lze ve finále stihnout vyfotit nebo mi to prostě přijde pro blog jako “nuda”.  Tohle je de facto úplně první francouzský receptový příspěvek. Poslední týden jsem v záplavě sladkostí plných palmáče a cukru, dostala chuť na něco míň brutálního a naprosto nefrancouzskéo. Posbírala jsem zbytky z naší domáctnosti, z nichž vznikly nadaýchané a velmi dobré muffiny s banánem. Jsou celozrnné a bez přidaného tuku i cukru. Stévii jsem si přivezla z Čech, nevím jestli je možném v supermarketu ve Francii sehnat něco podobného, zdravá strava tady moc “nefrčí”.

Fitmuffiny s banánem

  • 2 vejce
  • 4 lžíce tekuté stévie
  • 1 kypřící prášek
  • 200g bílého (raději tučnějšího) jogurtu
  • 30g mletých mandlí
  • 30g kakaa
  • 30g kukuřičného škrobu (maizena)
  • 120g celozrnné mouky
  • 3 menší banány

Příprava těchto muffinů je naprosto expresní. Nějprve zpracujeme do mísy všechny suroviny kromě banánů. Tedy vyklepneme vejce, přidáme stévii, kypřící prášek a jogurt. Promícháme a poté přidáme i mandle, mouku a kukuřišný škob a kakao. Těsto je velmi husté konzistence. Nakonec přidáme i na kousky nakrájené banány. Těstěm plníme formu na muffiny, těsně pod okraj. Můžete použít buď silikonovou (jás i půjčila ty pěkné vločky) nebo  použít kov a plastové či papírové košíčky. Muffiny pečeme cca hodinu na 125 stupňů, nejlépe chutnají při pokojové teplotě nebo lehce nahřáté.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *