Dorty a zákusky,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Mangový cheesecake s kapkou červeného pomeranče

Na blogu už visí několik cheesecaků a vždy jsou tvarohové, jeden čokoládový, druhý s karamelem a ořechy, další dýňový, jeden pistáciový… Ale jelikož mám cheese stále ráda a je jaro, rozhodla jsem se přidat k nim další a ovocný. Je určen pro milovníky manga, pokud byste toužili ještě po ještě větší exotice,tak do krému použijte pudinkový kokosový prášek i protein, případně nahraďtě i zakysanou smetanu kokosovým mlékem (tuhou částí z něj). Jinak z pečení mám tento týden strašnou radost, protože mě přestal bolet žaludek, vrátila se mi chuť k jídlu a zas se do toho můžu opřít. Ještě bych v budoustnosti chtěla sepsat čokoládový cheese s lesním ovocem, ale už se budu spíše obracet k letnějším verzím a nepečeným dortům.

Mangový cheesecake s kapkou červeného pomeranče

  • 50g kakaových bebe sušenek
  • 30g kokosu
  • 2 lžíce kakaa
  • 30g másla
  • 1 lžička tekuté stévie
  • 500g nízkotučného tvarohu
  • 100g bílého jogurtu
  • 100g zakysané smetany
  • 3 vejce
  • vanilková pasta/extrakt
  • 30g vanilkového proteinového prášku
  • 2 lžíce vanilkového pudinku (prášku)
  • sladidlo dle chuti – stévie/agáve/med
  • kůra z 1/2 červeného pomeranče
  • 3 lžíce šťávy z červeného pomeranče
  • 1 velké zralé mango
  • 1 sáček čirého želé

Připravíme si malou dortovou formu a vyložíme ji pečícím papírem. Bebe sušenky rozdrtíme  v mixéru nebo ještě  v obalu válečkem, poté k nim přidáme kakao a kokos. Máslo si rozpustíme a přilijeme k sušenkové směsi. Přikápneme lžičku stévie a dvě lžíce vody, tak aby nám vznikla směs struktury mokrého písku. Tu poté rozprostřeme po dnu formy a přitlačíme. Korpus poté necháme 5 minut předpéct v troubě vyhřáté na 175 stupňů. Mezitím si připravíme náplň, začneme tím, že metlou vymícháme tvaroh, jogurt, zakysanou smetanu a vejce. Poté přidáme vanilkovu pastu, vanilkový protein a pudinkový prášek. Nakonec přimícháme šťávu a kůru z pomeranče a také zvolené sladidlo dle chuti. Směs vlijeme na předpečený korpus. Formu postavíme na velký plech a vedle ní položíme žáruvzdornou misku naplněnou vodou. Cheesecake nám díky pečení  v páře nevyschne. Vložíme do trouby stále vyhřáté na 175 stupňů na 50 minut, poté otevřeme dvířka trouby a vypneme ji, dort nám dojde a výrazně se nepropadne. Po zchlazení na pokojovou teplotu vložíme do lednice. Na vrchní želé si očistíme dobře uzrálé mango a kostky z něj svaříme se 100ml vody. Povařené mango rozmixujeme na pyré, po jeho schladnutí do něj přisypeme prášek na čirou želatinu a alespoň 2 minuty za stálého míchání necháme projít varem. Mangové želé vlijme navrch dortu a necháme ztuhnout a dort uležet přes noc. Druhý den odřízneme cheesecake ostrým nožem od stěn formy a můžeme podávat.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *