Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Tvarohové nekynuté šátečky

  Tyhle šátečky jsou úplně výborné, nepotřebují droždí a jsou hotové “raz dva”. Těsto se nelepí a šátečky při pečení nerozbalují. První den jsou křupavé, druhý den změknou a chutnají úplně stejně jako kynuté. Pokud nemáte rádi tvarohovou náplň, můžete použít také mák nebo povidla.

Tvarohové nekynuté šátečky

  • 150g tvarohu z papírového obalu
  • 50g moučkového třtinového cukru
  • vanilkový cukr
  • 6 lžic mléka
  • 6 lžic olivového oleje
  • kypřící prášek do pečiva
  • 300g hladké špaldové mouky
  • 250g tvarohu z papírového obalu
  • žloutek
  • vanilkový cukr
  • malý kompot broskví nebo meruněk
  • vajíčko na potření
  • mandlové plátky

Do mísy odvážíme 150g tvarohu, moučkový třtinový a jeden vanilkový cukr, přidáme mléko, olivový olej, kypřící prášek a vše promícháme. Poté přisypeme špaldovou mouku a uhněteme hladké nelepivé těsto – práci velmi usnadní kuchyňský robot. Poté si připravíme tvarohovou náplň – 250g tvarohu smícháme se žloutkem a vanilkovým cukrem. Kompotované ovoce překrájíme na menší kousky. Těsto rozválíme na lehce pomoučněné ploše na velký obdélník, který rozkrájíme na 8-10 stejně velkých čtverců. Do středu každého dáme lžíci ochuceného tvarohu a do toho ještě zatlačíme několik kousků ovoce. Protilehlé strany spojíme a hotové šátečky pomažeme rozkvedlaným vejcem a posypeme mandlovými plátky. Šátečky rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 150 stupňů zhruba 50 minut než budou zlatavé.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *