Tenhle recept vznikl díky inspiraci z blogu Kitchnette, brownie je bezlepkové díky použité kukuřičného škrobu místo mouky. Brownie milujeme s ovocem, takže jsem použila zmražené ostružiny z podzimní úrody. Brownie jsem pekla dva dny předtím než jsme jeli do porodnice a půlka na nás ještě počkala v lednici po návratu. Takže se můžu zaručit za to, že se vám v lednici jen tak nezkazí 🙂
Bezlepkové brownie s ostružinami a ořechy
- 80g másla
- 140g třtinového cukru
- 225 g hořké čokolády (kombinace 50% a 75%)
- 2 špetky soli
- 2 vejce
- 1 vrchovatá lžíce kakaa
- 3 lžíce kukuřičného škrobu
- ostružiny
- pekany
- sekané pistácie
- olivový olej
Malý pekáček si vyložíme pečícím papírem a ten ještě lehce potřeme olivovým olejem. V malém kastrůlku pomalu rozpustíme máslo a poté k němu přisypeme cukr. Poté přidáme nasekanou čokoládu a také ji necháme rozpustit. Kastrůlek sundáme z vařiče a k čokoládové směsi přišleháme sůl a postupně také vejce. Poté zašleháme kakao a kukuřičný škrob. Čokoládové těsto vlijeme do pekáčku a na povrch naskládáme ostružiny a pekany a povrch posypeme nasekanými pistáciemi. Brownie pečeme zhruba 25 minut v troubě vyhřáté na 170 stupňů, je hotové, když se přestane střed těsta třást.