Předkrmy a hlavní jídla,  RECEPTY

Zelené curry s krůtím masem (Zelené kari)

Mezi naše nejoblíbenější jídla patří červené a zelené curry, na první je recept na blogu už nějaký ten pátek, ale druhé se dočkalo teprve až teď, po návratu z porodnice. Verze, kterou zde sepisuji, je taková jemnější a méně pálivá (kvůli kojení), pokud budete chtít přitopit pod kotlem, uberte trochu kokosového mléka a naopak přidejte curry pastu a nasekanou chilli papričku. Určitě se nebojte obměňovat zeleninu, ale platí, že by neměl chybět lilek a zelené fazolky nebo cukrové lusky.

 

Zelené curry s krůtím masem

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 600g krůtích prsou
  • 4 lžíce zelené curry pasty (nebo více)
  • 25g citrónové trávy
  • 600-700ml kokosového mléka
  • 300ml vody
  • sůl, pepř
  • velká limetka
  • 2 červené cibule
  • 2 střední lilky
  • 2 cukety
  • 3 barevné papriky
  • 300g zelených fazolek

Nejdříve očistíme krůtí maso a nakrájíme ho na nudličky. Ve velkém hrnci rozpálíme olej a maso na něm opečeme, když se zatáhne, přidáme curry pastu a na drobná kolečka nakrájenou citrónovou trávu. Když curry pasta maso obalí, zalijeme maso kokosovým mlékem a vodou. Poté do hrnce vymačkáme šťávu z jedné limety. Osolíme a pořádně opepříme čerstvě namletým pepřem. Poté postupně očistíme zeleninu a přidáme ji do hrnce povařit. Začneme cibulí, kterou nakrájíme na měsíčky, poté přidáme lilky nakrájené na kolečka a ty ještě překrojená na čtvrtky. Cukety nakrájené na kolečka a ty ještě na polovinu (dle velikosti i čtvrtku). Papriky nakrájené na proužky a nakonec očištěné fazolky. Lze použít také zmražené. Curry je hotové, když je všechna zelenina měkká, dle chuti přidáme ještě sůl či limetovou šťávu. Podáváme s jasmínovou rýží.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *