Předkrmy a hlavní jídla,  Slané pečení

Nachosky zapečené s hovězím masem a čedarem

  Tohle je strašně jednoduché, pěkné a dobré jídlo. Pokud vám zbude masová směs z empanadas nebo jakákoliv jiná založená na chilli a nebo třeba i masové kousky, zkuste je zapéct s nachoskami a čedarem. Je to velké foodporno, ale avokádové guacamole je k tomu naprosto nezbytné! Čas pustit si seriál a natáhnout se na sedačku s mističkou s teplým obsahem :)… prostě takové “comfort food”.

Nachosky zapečené s hovězím masem a čedarem

  • 100g tortilla chips/nachos
  • 100g čedaru
  • avokádo
  • menší rajče
  • 1/4 červené cibule
  • limeta
  • sůl, pepř
  • čerstvý koriandr
  • zakysaná smetana
  • masová směs – 1/2 z receptu na empanadas

Masové taštičky empanadas

Do střední zapékací formy rozetřeme masovou směs, na dno formy můžeme také rozložit pár nachosek, ale při pečení zvlhnou (tudíž záleží na tom, co máte rádi). Masovou směs posypeme nachos/tortilla chipsy a navrch nastrouháme čedar. Nachosky zapečeme 20 minut v troubě rozehřáté na 150 stupňů. Mezitím si připravíme guacamole – dobře uzrálé avokádo rozmačkáme, přidáme jemně nasekanou cibuli, rajčata a hrst koriandru. Dostatečně osolíme, opepříme a zakapeme limetkovou šťávou. Zapečené nachosky podáváme teplé, ozdobené guacamole, zakysanou smetanou, koriandrem a skrojky limety.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *