Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY

Bezlepkové brownie s ostružinami a ořechy

  Tenhle recept vznikl díky inspiraci z blogu Kitchnette, brownie je bezlepkové díky použité kukuřičného škrobu místo mouky. Brownie milujeme s ovocem, takže jsem použila zmražené ostružiny z podzimní úrody. Brownie jsem pekla dva dny předtím než jsme jeli do porodnice a půlka na nás ještě počkala v lednici po návratu. Takže se můžu zaručit za to, že se vám v lednici jen tak nezkazí 🙂

Bezlepkové brownie s ostružinami a ořechy

  • 80g másla
  • 140g třtinového cukru
  • 225 g hořké čokolády (kombinace 50% a 75%)
  • 2 špetky soli
  • 2 vejce
  • 1 vrchovatá lžíce kakaa
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • ostružiny
  • pekany
  • sekané pistácie
  • olivový olej

Malý pekáček si vyložíme pečícím papírem a ten ještě lehce potřeme olivovým olejem. V malém kastrůlku pomalu rozpustíme máslo a poté k němu přisypeme cukr. Poté přidáme nasekanou čokoládu a také ji necháme rozpustit. Kastrůlek sundáme z vařiče a k čokoládové směsi přišleháme sůl a postupně také vejce. Poté zašleháme kakao a kukuřičný škrob. Čokoládové těsto vlijeme do pekáčku a na povrch naskládáme ostružiny a pekany a povrch posypeme nasekanými pistáciemi. Brownie pečeme zhruba 25 minut v troubě vyhřáté na 170 stupňů, je hotové, když se přestane střed těsta třást.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *