RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Paleo bezlepková granola

  V poslední době nás zas hodně baví stravování bez mouky a cukru, když už dostanu chuť na mouku, tak se snažím péct s chlebovým kváskem. Dost dlouho jsem tápala, co si vyrobit k podzimním snídaním, aby mi to nebralo moc času a zároveň se mi to rychle nepřejedlo. A tak jsme skončili u této granoly, která místo základu z ovesných vloček používá kokosové plátky. A aby toho kokosu nebylo málo, samozřejmě chutná nejlépe s kokosovým jogurtem 🙂

P.S. Rozhodně vás napadne hodně alternativ na vlastní směs, můžete použít jakékoliv ořechy nebo sušené ovoce, jen základem by vždy měl zůstat kokos.

Paleo bezlepková granola

  • 100g kokosových plátků
  • 100g kešu ořechů
  • 100g směsi semínek
  • 50g pekanových ořechů
  • 50g makadamů
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 4 lžíce medu
  • 50g lyofilizovaných banánů
  • 50g lyofilizovaných jahod
  • 50g sušených višní bez cukru

 

Nejprve si připravíme plech a vyložíme ho pečícím papírem. Vsypeme do něj kokosové plátky. Poté přidáme nasekané kešu ořechy (můžeme je nechat i celé nebo napůl), semínka, pekanové a makadamové ořechy. Vše pečlivě promícháme. V kastrůlků rozpustíme kokosový olej s medem a teplou směsí přelijeme ořechy na plechu. Pořádně promícháme a necháme péct dozlatova v troubě vyhřáté na 150 stupňů, bude to trvat zhruba dvacet minut. Během pečení dojdeme směs třikrát promíchat. Hotová granola by měla mít sytě zlatavou barvu a všechny ořechy a kokos by měly být křupavé. Granolu necháme zchladnout a poté k ní přimícháme lyofilizované banány, jahody a sušené višně. Uchováváme ve vzduchotěsných sklenicích, aby granola nezvlhla.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *