RECEPTY,  Slané pečení,  Zdravé/Fitness

Slaný bramborový koláč se šunkou a červenou cibulí

Recept na slaný bramborový koláč mě nadchl na instagramovém profilu “jídlem-ke-zdraví”, a tak jsem si ho lidově řečeno ukradla a lehce obměnila. Tedy přidala jsem trochu šunky navíc, kypřící prášek a ubrala trochu cibule. Ačkoliv se těsto skládá z netradičních ingrediencí a brambor, vytvoříte raz dva velmi dobrý a velmi “žravý” koláč. Pokud byste byli bezlepkáři, doporučuji nahradit špaldovou mouku rýžovou, ta v receptu zafunguje stejně dobře.

Slaný bramborový koláč se šunkou a červenou cibulí

  • 350g oloupaných brambor
  • 125g mozarelly
  • 150g sýru cottage
  • 2 vejce
  • lžička soli
  • 2 lžičky tymiánu
  • 80g hladké špaldové mouky
  • lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 80g šunky
  • 2 menší cibule
  • máslo a mouka na formu

Oloupané brambory nastrouháme najemno. Mozarellu, cottage a vejce rozmixujeme na hladou kaši a poté přidáme k bramborám. Přidáme také sůl, tymián, mouku a kypřící prášek a vše pečlivě promícháme. Šunku a první z cibulí nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k těstu. Dno větší dortové formy vyložíme pečícím papírem a okraje vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto rozetřeme do připravené formy a na povrchrozložíme kolečka, která jsme si nakrájeli ze zbylé cibule. Pečeme na 170 stupňů zhruba jednu hodinu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *