Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Perníkový bezlepkový koláč s jablky

Ačkoliv by to jeden nečekal, na chalupě máme ještě jablka ze sklizně z loňského září. Na zakousnutí už to není úplně hitparáda (ačkoliv se můj přítel s tímhle názorem neztotožňuje), ale taková bio jablíčka jsou super na pečení. Do tohohle receptu jich padne celá kupa, při promíchání s těstem budete mít dokonce pocit, že tam žádné těsto nemáte, ale jsou to samá jablka. Žádný strach, těsto se kolem jablíček nafoukne a budete mít bezva zdravý bezlepkový perníček s jablky, brusinkami, čokoládou a ořechy.

 

Perníkový bezlepkový koláč s jablky

  • 550g očištěných jablek
  • 4 vejce
  • 60g medu
  • 10g tekuté stévie
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 80g rýžové mouky
  • 120g pohankové mouky
  • 2 hrsti brusinek
  • 40g hořké čokolády
  • hrst vlašských ořechů

Nejprve si očistíme jablka a nakrájíme je na kostičky. Ve velké míse vyšleháme vejce do pěny, poté přišleháme med a stévii. Kokosový olej si rozpustíme a přišleháme k vaječné směsi. Poté stejně pokračujeme s kypřícím práškem a perníkovým kořením. Nakonec přišleháme rýžovou a pohankovou mouku. Do hladkého těsta přisypeme připravená jablka, brusinky a nasekanou hořkou čokoládu. Menší plech vyložíme pečícím papírem a těsto do něj rovnoměrně rozetřeme a povrch posypeme nasekanými ořechy. Koláč pečeme při 150 stupních zhruba 45 minut.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *