Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Rychlá buchta s tvarohem a povidly

Kombinace z dětství, kterou miluji – povidla a tvaroh. Kynuté koláče a buchty bych mohla jíst v jednom kuse, ovšem ty poctivé, ať z domácí nebo dobré kupované. Má to několik ALE – musím si je sehnat čerstvé, nebo tomu věnovat čas (nedejbože jít ven teď, když mrzne až praští) a co se týká zdraví, není to úplně hitparáda. A tak zkouším alternativy.. a zrovna tahle je moc fajn! Vlahý piškotek, nikoliv gumový nebo suchý, poctivá dávka jemného tvarohu a také ta oblíbená povidla. Navíc buchta, kterou zvládnete do čtvrt hodinky 🙂

Rychlá buchta s tvarohem a povidly

  • hrnek hladké špaldové mouky
  • hrnek mandlové mouky
  • 3/4 hrnku třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku olivového oleje
  • hrnek mléka
  • kypřící prášek do pečiva
  • lžíce mleté skořice
  • 2 vaničky nízkotučného tvarohu
  • 3/4 hrnku mléka
  • 2 vejce
  • vanilkový pudinkový prášek
  • vanilkový cukr
  • tekutá stévie(4 lžíce) nebo cukr
  • malá sklenička povidel
  • máslo a hrubá mouka na plech

Nejdříve si připravíme velkou mísu a vyšleháme v ní suroviny na těsto – špaldovou a mandlovou mouku, třtinový cukr, dvě vejce, olivový olej, mléko, kypřící prášek a mletou skořici. Ve druhé míse prošleháme suroviny na náplň – nízkotučný tvaroh, druhou dávku mléka, další dvě vejce, vanilkový pudinkový prášek, vanilkový cukr a stévii nebo cukru. Poloviční plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou (lze použít i mandlovu). Do plechu poté vlijeme polovinu těsta, na tu lžící nepravidelně rozdělíme tvarohovou náplň a povidla. Nakonec na vrch vlijeme zbytek těsta. Buchtu pečeme v troubě rozehřáté na 150 stupňů zhruba hodinu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *