Nevím, jestli je to začarované, ale ta pistáciová nikdy není tak zelená, jak bych si ji přála 🙂 ale na druhou stranu je cítti alespoň v chuti. Koláč jsem pekla v malé dortové formě a byo to tak tak, aby nevytekl, můžete zvolit širší formu a poté bude nižší, a také nemusíte tvarohovou náplň umístit do středu, ale rozdělit na vrch buchty, vytvoří se vám pěkné mramorování ala prošívaná deka. Jinak klasická “snídaňovka”, hodně proteinu, málo tuku a žádný cukr a lepek.
Lowcarb kakaový proteinový koláč s pistáciovým tvarohem
- 3 vejce
- 3 lžíce kokosového oleje
- 200g tvarohu
- 4 lžíce tekuté stévie
- 6 lžic kakaa
- hrnek kombinace (čokoprotein+mleté mandle+ kokosová mouka) vždy zhruba třetina
- půl hrnku vody
- 1 kypřící prášek
- 400g tvarohu
- 1 vejce
- 50ml mléka
- 25g pistáciového proteinu
- 1 pistáciový prášek
- nasekané pistácie
Příprava je expresní, v míse si vyšleháme do pěny vejce s kokosovým olejem a pak postupně přišleháme i tvaroh, stévii, kakao, třetinu hrnku čokoládového proteinu, třetinu hrnku mandlové mouky a třetinu hrnku kokosové mouky, půl hrnku vody a kypřící prášek. Na pistáciový tvaroh si smícháme zbylých 400g tvarohu s vejcem, mlékem, pistáciovým proteinem a pudinkovým práškem. Do malé dortové silikonové formy nebo do jiné vymazané a vysypané vlijeme většinu těsta, poté přidáme pistáciový tvaroh, nakonec místy zbytek těsta a lehce promícháme opačným koncem lžíce. Necháme péct na 175 stupňů hodinu, koláč krájíme až pečlivě vychladlý.