Dorty a zákusky,  RECEPTY,  Zdravé/Fitness

Fitness schwarzwaldský třešňový dort

  Tentokrát je inspirace naprosto jasná, je to Schwarzwaldský dort, originál se skládá z kakaového korpusu, višní a šlehačkového krému. Ale jasně, že já jsem recept ozdravila… na takovou proteinovou bombu :D. Korpus je sice stejně nadýchaný, ale z fazolí, krém z pudinku a tvarohu a také třešně namísto višní, protože ty jsou teď v sezóně. Je to přesně takový ten dort, který chcete jíst znova a znova, protože nepoznáte, že je zdravý. Já ho budu rozhodně péct i další týden, protože závislost :D.

Fitness schwarzwaldský třešňový dort

  • 1 plechovka červených fazolí
  • 2 vejce
  • 1 banán
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 4 lžíce tekuté stévie
  • 1 odměrka mléka
  • 1 odměrka kakaa
  • 2 odměrky čokoproteinu
  • 1/2 odměrky kokosové mouky
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 300g třešní
  • 1 vanička nízkotučného tvarohu
  • 1 bílý jogurt
  • 1 odměrka mléka
  • tekutá stévie
  • 1 pudinkový prášek bez vaření (krém olé)
  • 50g vysokoprocentní čokolády (+trochu mléka)

Fazole si pečlivě propláchneme a umixujeme se žloutky, kokosovým olejem, banánem a poté i stevií a mlékem. Finálním výsledkem musí být hladká kaše. Poté přišleháme i kakao, protein, kokosovou mouku a kypřící prášek. Nakonec ušleháme sníh ze zbylých bílků a opatrně vmícháme. Pečeme v malé dortové formě u které jsme si vyložili dno. Časově to vychází asi na 50 minut při 175 stupních. Poté dort necháme vychladnout, odřízneme od krajů formy a prořízneme nadvakrát, aby nám vznikly tři pláty korpusu. Ty postupně promažeme krémem (vždy polovinou) z vyšlehaného tvarohu, jogurtu, mléka, pudinku na vaření a stévie dle chuti. Na vrstvu krému vždy přitlačíme hrst vypeckovaných třešní. Povrch potřeme čokoládovou polevou z rozpuštěné čokolády s trochou mléka a ozdobíme omytými třešněmi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *