Pokud jedete na zelené vlně, tak se vám bude tento recept líbit 😀 i když byl ve výsledku méně zelený, než jsem chtěla (nebála bych si i kápnout příště trošku barviva). Takže byl to dobrý cheese, takový příjemné krémový a chutnající po pistáciové zmrzlině. Nakonec jsem ho snídala čtyřikrát za sebou a jednou svačila, tak to vás snad přesvědčí o nutnosti tento recept vyzkoušet. A příště snad kokosový, hodil by se mi čistě kokosový protein do krému! 😀
Pistáciový light cheesecake s čokopolevou
Korpus:
- 1 vejce
- 15g kakaa
- 15g čokoládového proteinu
- 25 kokosové mouky
- 20g jogurtu
- 50 ml mléka
- 1 lžička stévie
náplň:
- 2 vaničky nízkotučného tvarohu
- 200g jogurtu
- 2 vejce
- 1 pistáciový pudinkový prášek
- 30g pistáciového proteinu
- 3 lžíce tekuté stévie
Poleva:
- 30 g hořké čokolády (75% kakaa)
- 10g kokosového oleje
- 35 ml mléka
- 1 lžička čokoproteinu
- 1 lžička kakaa
- hrst nesolených pistácií
Nejprve si z ingrediencí na těsto umíchejte hustou kašičku a tu rozetřete do malé formičky na dort, kterou jste vyložili pečícím papírem. Dáme předpéct a v mezičase si vytvoříme náplň. Na tu smícháme tvaroh s jogurtem a vajíčky a poté přisypáme pistáciový pudinkový prášek a pistáciový protein. Nakonec dosladíme stévií nebo jiným oblíbeným sladidlem. Poté nalijeme náplň na korpus a pečeme na 150 stupňů zhruba hodinu. Povrch musí být pevný, ale stále se třást jako želé. Necháme chladnout při pokojové teplotě a poté v lednici. Cheese polijeme čokoládovou polevou, na kterou si v mističce rozehřejeme čokoládu s kokosovým olejem a v druhé misce mléko s čokoládovým proteinem a kakaem. Obě teplé směsi (důležité, jinak se zdrcne) smícháme a necháme maličko vychladnout. Poté rozlijeme na povrch cheese, posypeme nasekanými pistáciemi a necháme do rána ztuhout. Ráno odřízneme cheesecake od krajů a jdeme dlabat.