Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Zdravé/Fitness

Bezlepkové dýňové cupcaky

Zlepšete si víkend zdravými bezlepkovými dýňovými cupcaky! Léčí z chmurného studeného počasí a vůbec všech špatných nálad. Pekla jsem je před dvěma týdny jen s mandlemi, ale po přidání kukuřiného škrobu mají nadýchanější a pevnější konzistenci. Zdravý krém dělám už roky velmi stejný, k dýni se tvaroh i med fajnově hodí. Pokud máte nějaké suprové recepty, budu velmi ráda, když se mi s nimi pochlubíte do zpráv či komentářů. Ráda stále zkouším nové věci.

Bezlepkové dýňové cupcaky

  • 120g pyré z dýně
  • 1,5 lžíce tekuté stévie
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 80g mletých mandlí
  • 20g kukuřičného škrobu (maizena)
  • 200g nízkotučného tvarohu
  • 2 lžíce medu
  • 1/2 kokosového pudinku bez vaření (krém olé)
  • čokoládové zdobení

Pyré z dýně (pečená a umixovaná dýně hokkaidó) smícháme se stévií, perníkovým kořením, kypřícím práškem a vejcem. Poté přimícháme i mleté mandle a škrob. Těsto plníme do silikonových muffinových košíčků a pečeme na 150 stupňů zhruba třicet minut. Po vychladnutí zdobíme krémem, který vyrobíme oslazením tvarohu medem a poté přidáním pudinku bez vaření. Použila jsem širokou wilton zdobičku a čokoládové filigrány z Kauflandu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *