Zlepšete si víkend zdravými bezlepkovými dýňovými cupcaky! Léčí z chmurného studeného počasí a vůbec všech špatných nálad. Pekla jsem je před dvěma týdny jen s mandlemi, ale po přidání kukuřiného škrobu mají nadýchanější a pevnější konzistenci. Zdravý krém dělám už roky velmi stejný, k dýni se tvaroh i med fajnově hodí. Pokud máte nějaké suprové recepty, budu velmi ráda, když se mi s nimi pochlubíte do zpráv či komentářů. Ráda stále zkouším nové věci.
Bezlepkové dýňové cupcaky
- 120g pyré z dýně
- 1,5 lžíce tekuté stévie
- 1 lžička perníkového koření
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 1 vejce
- 80g mletých mandlí
- 20g kukuřičného škrobu (maizena)
- 200g nízkotučného tvarohu
- 2 lžíce medu
- 1/2 kokosového pudinku bez vaření (krém olé)
- čokoládové zdobení
Pyré z dýně (pečená a umixovaná dýně hokkaidó) smícháme se stévií, perníkovým kořením, kypřícím práškem a vejcem. Poté přimícháme i mleté mandle a škrob. Těsto plníme do silikonových muffinových košíčků a pečeme na 150 stupňů zhruba třicet minut. Po vychladnutí zdobíme krémem, který vyrobíme oslazením tvarohu medem a poté přidáním pudinku bez vaření. Použila jsem širokou wilton zdobičku a čokoládové filigrány z Kauflandu.