Dorty a zákusky,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Proteinový čokoládový cheesecake s nutela krémem

Boží věc, hrozně čokoládová a vlastně hrozně zdravá! Ten krém chutná uplně jako proteinella od Berebells, uvažuji, že si ho uvařím do skleniček a budu si ho mazat jako nutelu. Určitě na něj použijte extra čokoládový pudink od Dr. Oetkera, výsledek bude o 100% lepší a čokoládovější. Pokud nemáte rádi stévii, můžete ji snadno nahradit cukrem nebo medem. Tenhle týden jsem skoro pořád vstávala v šest a jediné, co mi mohlo zlepšovat tahle rána byla snídaně… a to byl tento dort hned čtyřikrát za sebou. Odolat prostě nešlo a proč taky odolávat :).

Proteinový čokoládový cheesecake s nutela krémem

  • 250 nízkotučného tvarohu
  • 1 vejce
  • 2 lžíce tekuté stévie
  • 25g čokoládového pudinkového prášku
  • 70g čokoládového proteinu
  • 20g kakaa
  • 300ml mléka
  • hrst nasekaných pekanových ořechů/nebo lískáčů
  • 300ml mléka
  • 50g proteinového prášku
  • 20g kakaa
  • 3 lžíce tekuté stévie
  • 2 lžíce medu
  • 1 balení (42g) extra čokoládového pudinkového prášku (oetker)
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 50g hořké čokolády (75-85% kakaa)
  • 250g nízkotučného tvarohu
  • balení kinderbueno

Smícháme tvaroh, vejce, stévii, kakao, pudinkový a proteinový prášek. Směs naředíme mlékem. Nalijeme do malé dortové, idálně silikonové formy (nebo jiné vymazané máslem a vysypané kakaem). Pečeme na 150 stupňů, po prvních deseti minutách posypeme povrch nasekanými pekanovými ořechy. Dopečeme zhruba dalších třicet minut. Na krém si v kastrůlku smícháme druhou várku mléka, kakaa, proteinu a pudinkového prášku. Přidáme stévii a med a uvaříme hustý puding. Ihned po stážení z plotny přidáme kokosový olej a nasekanou čokoládu. Po rozpuštění obou surovin zamícháme i tvaroh. Krém naneseme na upečený cheese a necháme přes noc ztuhnout. Druhý den ozdobíme kinderbuenem a užíváme si života.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *