Boží věc, hrozně čokoládová a vlastně hrozně zdravá! Ten krém chutná uplně jako proteinella od Berebells, uvažuji, že si ho uvařím do skleniček a budu si ho mazat jako nutelu. Určitě na něj použijte extra čokoládový pudink od Dr. Oetkera, výsledek bude o 100% lepší a čokoládovější. Pokud nemáte rádi stévii, můžete ji snadno nahradit cukrem nebo medem. Tenhle týden jsem skoro pořád vstávala v šest a jediné, co mi mohlo zlepšovat tahle rána byla snídaně… a to byl tento dort hned čtyřikrát za sebou. Odolat prostě nešlo a proč taky odolávat :).
Proteinový čokoládový cheesecake s nutela krémem
- 250 nízkotučného tvarohu
- 1 vejce
- 2 lžíce tekuté stévie
- 25g čokoládového pudinkového prášku
- 70g čokoládového proteinu
- 20g kakaa
- 300ml mléka
- hrst nasekaných pekanových ořechů/nebo lískáčů
- 300ml mléka
- 50g proteinového prášku
- 20g kakaa
- 3 lžíce tekuté stévie
- 2 lžíce medu
- 1 balení (42g) extra čokoládového pudinkového prášku (oetker)
- 1 lžíce kokosového oleje
- 50g hořké čokolády (75-85% kakaa)
- 250g nízkotučného tvarohu
- balení kinderbueno
Smícháme tvaroh, vejce, stévii, kakao, pudinkový a proteinový prášek. Směs naředíme mlékem. Nalijeme do malé dortové, idálně silikonové formy (nebo jiné vymazané máslem a vysypané kakaem). Pečeme na 150 stupňů, po prvních deseti minutách posypeme povrch nasekanými pekanovými ořechy. Dopečeme zhruba dalších třicet minut. Na krém si v kastrůlku smícháme druhou várku mléka, kakaa, proteinu a pudinkového prášku. Přidáme stévii a med a uvaříme hustý puding. Ihned po stážení z plotny přidáme kokosový olej a nasekanou čokoládu. Po rozpuštění obou surovin zamícháme i tvaroh. Krém naneseme na upečený cheese a necháme přes noc ztuhnout. Druhý den ozdobíme kinderbuenem a užíváme si života.