Gastrotoulky,  Předkrmy a hlavní jídla,  RECEPTY,  Zdravé/Fitness

Řecký těstovinový salát bez lepku

   Máme moc rádi fetu, v choriatiky nebo rozpečenou s olivami a rajčaty, naloženou v oliváči… a nebo v tomhle salátu. Vznikl díky inspiraci od Kubovy sestřenice Nikčy, přinesla ho na rodinnou sešlost, kde jsme shodou náhod oznamovali moje těhotenství. V té době mi ještě jen tak něco nechutnalo, ale tenhle letní salát mi padl do chuti. Použila jsem oblíbené těstoviny risolino, které obsahují hlavně rýžovou mouku, ale chuťový rozdíl oproti pšeničným nepociťuji.

Řecký těstovinový salát bez lepku

  • 300g bezlepkových těstovin (risolino)
  • 1+3 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • sušené oregáno
  • 300g keříčkových rajčat
  • 200g černých oliv
  • 1 červená cibule
  • 200g fety

Zahřejeme si v hrnci vodu až k varu, poté přidáme lžíci soli a lžíci oleje. Do hrnce s vodou vsypeme těstoviny a uvaříme na skus. Hotové těstoviny propláchneme studenou vodou a přidáme k nim zbylé tři lžíce oleje, trochu soli, pepře a dostatek oregána. Poté si pokrájíme rajčata na čtvrtky a přihodíme je k těstovinám. Přidáme černé olivy slité z nálevu a červenou cibuli nakrájenou na tenké proužky. Nakonec nakrájíme fetu na kostičky a přidáme k zbylým ingrediencím. Vše promícháme a necháme alespoň hodinu vychladit v lednici.

P.S. Nikča přidává ještě pesto, takže pokud chcete těstoviny ještě povýšit, přidejte 2 lžíce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *