Předkrmy a hlavní jídla,  RECEPTY

Light řízky s bramborovým salátem

  Tak minulou neděli jsem měla pár dnů před státnicemi, jak to v praxi vypadá? Snažíte se odreagvat, tak jsem dělala řízky s bramborovým salátem, ale trošku jinak…. po svém a snad i lépe. Kuřecí nakládám do kořeněného jogurtu a peču v troubě. Do salátu používám light majonézu hellmans, co se týká kaloriíí a tuku, tak je to zredukované na polovinu. Na jednu porci padne asi okolo šedesáti kalorií za majolku a to není taková tragédie, aby se to na jeden oběd neobětovalo 🙂

Light řízky s bramborovým salátem

(4 porce)

  • 600g kuřecích prsních řízků
  • 200g bílého jogurtu
  • 2 lžíce koření piri-piri
  • 1/2 lžíce sladké papriky
  • 1/2 lžičky soli
  • nadrcené cornflaky (cca 8 hrstí)
  • 4 lžíce strouhanky
  • 4 velké brambory
  • 1 sklenice sterilované zeleniny moravanka
  • 3 vařená vejce
  • 1 vařená mrkev
  • malá cibulka (nebo kousek velké)
  • 100g majonézy light
  • 2 lžičky hořčice
  • sůl, pepř

 

Nejdříve si očistíme maso a nakrájíme ho podelné a na středně velké kusy. Jogurt promícháme s kořením piri-piri, sladkou paprikou a solí. Přidáme k maso a pečlivě promícháme, necháme naložené v lednici. Hodinu před jídlem obalíme kuřecí ve směsi drcených cornflaků (ideálně drtič, v nouzi rozdrtíme přes pytlík válečkem) a strouhanky. Maso rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a na 180 stupňů pečeme 45-50 minut, v druhé polovině pečení alespoň jednou obrátíme.

Na bramborový salát si uvaříme brambory ve slupce a necháme je vychladnout. Vejce také uvaříme natvrdo a oloupanou mrkev doměkka. Poté jsme ready salát zkompletovat. Brambory nakrájíme na kostky, mrkev a bílky na malé kousky. Žloutky rozmělníme v rukou a přidáme. Cibuli nakrájíme najemno. Poté nakrájíme nadrobno okurky ze sklenice moravanky, vybereme z ní také do salátu hrášek a přikrájíme z ní taky trochu červené kapie a směsi mrkve s celerem (ne vše, jinak bude salát příliš kyselý). Poté přidáme majonézu, hořčici, trochu pepře a soli. Poté promícháme a případně přisolíme. Podáváme s teplými kuřecími řízečky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *