Gastrotoulky

Snědeno v srpnu

Srpen bude úplně jiný měsíc, co se týká potravin, které jsem vybrala ze svojí spíže jako ozkoušené novinky. Po návratu z Francie válčím se závislostí na cukru a snažím se zařazovat zdravější věci a také, v neposlední řadě, je za mnou velký nákup u Aktinu, o kterém budu ještě psát. Některé potravinové doplňky a dobroty vyberu už na tenhle měsíc, další spadnou do září, mám v počítači spoustu fotek a nevím, čím se chlubit jako prvním. Jsem úplně nadšená z toho, jak se každý den objevují v supermarketech nové a nové zajímavé výrobky a je jedno, jestli to jsou nové bebe, sýr brie nebo sójové chipsy… baví mě to ochutnávat úplně všechno.

Dvě proteinové tyčinky téhle značky mě potkaly na německé pumpě, taková ta typická situace, máte půleurové kupony z wc a nechcete si je odvézt domů :D… Koupila jsem dvě proteinové tyčinky s cenou okolo eura, v klasickém obchodě budou tím pádem asi velmi levné. Obě měly velmi vysoké množství proteinu a nízký cukr a sacharidy, což je plus. Velkým mínusem byla nepoživatelnost první rybízové, byla to prostě taková guma. Tahle druhá kokosovo mandlová z fotky už byla chuťově fajn. Co se týká “českých” proteinových lowcarb tyčinek za nízkou cenu, vede u mě drogerie DM a jahodová tyčinka, chutnala mi i ořechová, ale byla bohužel stažena z oběhu. Hodně lidí také píše, že bílá čokoláda je boží, ale v Praze i v Příbrami je vždy vyprodaná nebo nenaskladněná.

Už dříve jsem se měla zmínit o nejlepších lupíncích/cereáliích, které kupuji opakovaně tři roky. Zkoušela jsem různé druhy, značky, mixy a nejlépe si u mně stojí tyhle rýžovo-kukuřično-celozrnné lupínky z Lidlu. Kupuji buď tyto s lyofizovanými jahodami a čoko nebo lyofizovanými višněmi a jogurtovou polevou. Z této polevy nemusíte mít strach, je na lupíncích moc dobrá. I výživově jsou nadstandartní, pár gramu tuku obsahuje poleva na části lupínku, jinak jsou nízkotučné a s vysokou dávkou vlákniny.

Tak tohohle jsem si z Francie dovezla tři pytle :D. Rozhodně to bylo asi největší překvapení celého pobytu. Sójové vysokoproteinové lupínky v osmi příchutích – já osobně propadla příchuti rajče s bylinkami. Určitě je lze sehnat v Německu, protože Němci je aktivně vykoupili. Chutnají jako bramborové chipsy, ale spíše jako z mouky  – podobně jako nachosky a jsou také hodně křupavé. Doufám, že se budou brzy prodávat i u nás, když do Čech už dorazily i proradné nutelové tyčinky (něco bez čeho francouzské dítě nepřežije ani den).

Tak tuhle tyčinku jsem sehnala asi ve Sportisimu, ale je i na Aktinu. Mám dost ráda pistáciové věci, takže i proteinové tyčinky Excelent. Tahle měla tršku nižší obsah cukru, ale chuť byla dost podobná, možná o stopu horší struktura tyčinky, tyšinka Excelent je měkkčí. Vzhledem k obří velikosti 80 gramů jsem ji nosila v kabelce a ujedla ji asi na 4krát. Což je vlastně nakonec docela rentabilní při konkrétní ceně 59 korun.

Můj oblíbený džem bez přidaného cukru, už jsem psala o brusince-borůvce, teď je to jahoda. Prostě není lepší marmeláda (až na babičky meruňkovou). Kupuji vždy v akci v Bille a vydrží mi tři měsíce, neplýtvám s ní. Přesto, že tyto marmelády nemají přidaný cukr, jsou sladké jako normální a mají obří kousky ovoce. Vlastně jsou samé ovoce, žádný cukrový rosol a to mi moc chutná.

A tohle jsem objevila už před odjezdem do Francie a je to nej a nej a nej. Potěšilo mě, že tyčinka neobsahuje palmový olej, kinder a milka výrobky ho v poslední době využívají – bohužel – velmi hojně. Nemám proti němu osobně už nic zásadního, jen to, že je úplně všude a lidé ho jedí nevědomky…jako náhražku… Za normálních okolností na kinder pingui neujíždím, ale to kokosové je jiná kategorie!

P.S. Kokosové Magnum taky není k zahození 😀 Pasuji ho možná za ten nejlepší Magnum, když už ho má Tesco v akci, tak se to muselo zkusit!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *