Tohle vlastně ani není recept, ale spíše inspirace na rychlou, zdravou a námi velmi oblíbenou večeři. Díky tmu, že kukuřičné mušličky koupíte a sýr pouze opečete, získáte super jídlo během pár minut. Tacosky jsou kukuřičné a tedy bezlepkové, z toho důvodu jim často dávám přednost před klasickými tortillami. Také jsou křupavé, což je zase fajn, pokud nemáte rád rozmočené tortilly.
P.S. Halloumi kupuji v Lidlu, v různých akcích.
Tacos se sýrem halloumi a quacamole
(2 velké porce)
- 12 kukuřičných tacos mušliček
- 400-500g sýru halloumi(2 balení)
- veké zralé avokádo
- velké rajče
- hrst koriandru
- limeta
- stroužek česneku
- sůl, pepř
- zakysaná smetana
- lístkový salát
Nejdříve si připravíme guacamole – avokádo rozpůlíme, vyndáme z něj pecku a dužninu vydlabeme lžící do misky. Poté džinu avokáda rozmačkáme a přidáme k němu jemně nasekané rajče, jemně nasekaný koriandr, dostatek soli a pepře, rozdrcený stroužek česneku a šťávu z poloviny limety. Ochutnáme, případně dosolíme, dopepříme nebo dokyselíme. Tacos mušličky si necháme na několik minut nahřát v troubě a mezitím si nakrájíme halloumi na plátky široké zhruba 1 cm a opečeme je nasucho na rozpálené pánvi z obou stran . Sýr se jen lehce rozteče a měl by získat z obou stran zlatavou barvu. Ohřáté tacos mušličky podáváme naplněné opečeným sýrem, s připraveným guacamole, salátem a zakysanou smetanou.