Předkrmy a hlavní jídla,  RECEPTY,  Zdravé/Fitness

Zapečené papriky s hovězím masem a čedarem

  Tohle je velmi jednoduchý recept na plněné papriky, vznikl z časové nouze šestinedělí, ale od té doby jsme ho už vařili mnohokrát. Na masovou náplň používám jemně mleté hovězí maso na tatarák, které prodává Lidl, dobře drží a není zbytečně tučné, takže nevytvoří v paprikách tukové jezírko. Kapie můžete zvolit i ve žluté nebo zelené, záleží jen na tom, jaké máte nejraději 🙂

Zapečené papriky s hovězím masem a čedarem

  • 2 papriky kapie
  • 250g jemně mletého hovězího masa(na tatarák)
  • vejce
  • 80g čedaru
  • sůl, pepř
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 2 lžičky drceného chilli
  • 2 lžičky oregána nebo majoránky

Papriky podélně rozřízneme a opatrně odstraníme jádřince se semínky. V míse smícháme jemně mleté hovězí maso s vajíčkem a na kousky nakrájeným nebo nastrouhaným čedarem. Poté lehce osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku, drcené chilli a oregáno. Hotovou směsí naplníme čtyři poloviny paprik. Malý pekáček vyložíme pečícím papírem, přendáme do něj papriky. Pečeme na 170 stupňů cca 40 minut. Výbornou přílohou jsou pečené nebo vařené brambory.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *