Tohle je velmi jednoduchý recept na plněné papriky, vznikl z časové nouze šestinedělí, ale od té doby jsme ho už vařili mnohokrát. Na masovou náplň používám jemně mleté hovězí maso na tatarák, které prodává Lidl, dobře drží a není zbytečně tučné, takže nevytvoří v paprikách tukové jezírko. Kapie můžete zvolit i ve žluté nebo zelené, záleží jen na tom, jaké máte nejraději 🙂
Zapečené papriky s hovězím masem a čedarem
- 2 papriky kapie
- 250g jemně mletého hovězího masa(na tatarák)
- vejce
- 80g čedaru
- sůl, pepř
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 2 lžičky drceného chilli
- 2 lžičky oregána nebo majoránky
Papriky podélně rozřízneme a opatrně odstraníme jádřince se semínky. V míse smícháme jemně mleté hovězí maso s vajíčkem a na kousky nakrájeným nebo nastrouhaným čedarem. Poté lehce osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku, drcené chilli a oregáno. Hotovou směsí naplníme čtyři poloviny paprik. Malý pekáček vyložíme pečícím papírem, přendáme do něj papriky. Pečeme na 170 stupňů cca 40 minut. Výbornou přílohou jsou pečené nebo vařené brambory.