Dorty a zákusky,  Nepečené dezerty,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Nepečené tvarohové řezy s třešňovým želé

Tyhle řezy trošku připomínají slavný rakouský schwarzwaldský dort, ale jsou na přípravo daleko rychlejší a zdravější. V neposlední řadě jsem do nich místo višní použila české velké třešně z loňské sklizně – čekaly v mrazáku na svou příležitost. Do řezu padne jeden sáček želatiny v plátcích, polovina do třešní, druhá do tvarohového krému, její použití jsem zapsala na receptu, ale v případě nejistoty je návod znovu uvedený i na sáčku. Pokud ji nesvaříte na uhel, nemělo by se nic pokazit. Pokud se bojíte porcování řezů, můžete použít místo zapékací misky malou dortovou formu s odjímatelným ráfkem.

Nepečené tvarohové řezy s třešňovým želé

  • 1 balení světlých sušenek bebe (obdelníky)
  • 1 kg vypeckovaných třešní
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 balení želatiny v plátcích
  • 500g nízkotučného tvarohu
  • čekankový sirup/med
  • 25g hořké čokolády
  • jahody nebo jiné ovoce a ozdobu

 

Střední zapékací misku (ideální je skleněná z Ikey) vyložíme sušenkami bebe – na dno mi vyšlo osm sušenek. Vypeckované třešně přendáme do kastrůlku a svaříme je s polovinou vanilkového cukru a trochou vody. Mezitím si namočíme do 4 lžic vody polovinu balení želatiny (3 plátky), po deseti minutách tuto směsku zahřejeme a počkáme dokud se nerozpustí. Želatinu přilijeme k višním a necháme zchladnout, ideálně několik minut v lednici. Třešňovou směs opatrně rozetřeme na sušenky a na povrch opět naskládáme sušenky. Tvaroh si vyšleháme se zbylou polovinou vanilkového cukru a s čekankovým sirupem nebo medem dle chuti. Zbylé tři plátky želatiny si opět na deset minut namočíme ve čtyřech lžicích vody a poté znovu zahřejeme, dokud se nerozpustí. Želatinu vlijeme k tvarohové směsi a pečlivě prošleháme. Poté tvarohovou směs rovnoměrně nalijeme na druhou vrstvu sušenek a na povrch nastrouháme hořkou čokoládu. Řezy necháme 3 hodiny ztuhnout v lednici.

P.S. Podávala jsem je s jahodami, protože třešně už nezbyly 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *