Tenhle recept je hodně jednoduchý, ale zároveň nápaditý. Kombinuje nadýchanost šlehačky s kvalitami dobrého řeckého jogurtu. Tento zajímavý krém je bohatě prosypaný sezónním ovocem a prolitý polevou z hořké čokolády. Bylo to super, přesto, že se původně mělo jednat o náplň do pavlov, které se nepovedly vlivem stáří bílků. Nakonec je fajn to, že recept je bez přidaného cukru a přirozeně lowcarb.
Ovocný pohár s jogurtovo-šlehačkovým krémem a čokoládou
(4 skleničky)
- 1 smetana ke šlehání
- 200g řeckého jogurtu
- 80g hořké čokolády
- 100ml mléka
- 2 hrsti jahody
- hrst malin
- hrst třešní
Nejdříve si vyšleháme šlehačku do tuhu a opatrně přimícháme metlou řecký jogurt. V kastrůlku si pozvolna rozpustíme čokoládu s mlékem a vytvoříme tak čokoládovou polevu. Část ovoce omyjeme a odložíme, zbytek očistíme, odpeckujeme a nakrájíme na kousky. Nakonec postupně navršíme poháry, začneme ovocm, pokračujeme krémem, který zalijeme čokoládou a opět proložíme ovocem. Na vršek rozdělíme odložené kousky ovoce na ozdobení pohárů.