Omeleta je snadné snídaňové jídlo, ale s trouchou umu ho můžete povýšit na jídlo, které se stane brunchem a vytvoří iluzi, že trávíte dopoledne v té nejlepší z pražských kaváren. U nás vedou dva druhy omelet a tohle je jedna z nich, obsahuje proužky šunky, roztavený čedar a malá rajčátka. Omeletu podovám zasypanou několika lístky salátu.
Omelety s šunkou, rajčaty a čedarem
- 5 vajec
- 100ml plnotučného mléka
- sůl, pepř
- 2 lžíce másla
- 100g šunky
- 80g čedaru
- 2 hrsti cherry rajčat
- směs listových salátů(rucola, řepa, polníček)
- pažitka
Vejce i vyklepneme do mísy a rozšleháme metlou. Poté přišleháme mléko, dvě špetky soli a trochu mletého pepře. Na velké pánvi (ideální je palačinková) si pomalu rozpustíme máslo a poté do ní vlijeme polovinu vaječné směsi. Necháme opékat na nízký plamen a mezitím povrch posypeme polovinou šunky pokrájené na proužky, polovinou čedaru a nakonec polovinou rozpůlených rajčátek. Počkáme dokud omeleta nemá nazlátlé okraje a poté zkontrolujeme, jestli je ze spodní strany už pěkně opečená a tím pádem hotová. Omeletu opatrně sesuneme na talíř, ozdobíme nasekanou pažitkou a listovými saláty. Následně postup zopakujeme se druhou polovinou ingrediencí.