Předkrmy a hlavní jídla,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Omelety s šunkou, rajčaty a čedarem

  Omeleta je snadné snídaňové jídlo, ale s trouchou umu ho můžete povýšit na jídlo, které se stane brunchem a vytvoří iluzi, že trávíte dopoledne v té nejlepší z pražských kaváren. U nás vedou dva druhy omelet a tohle je jedna z nich, obsahuje proužky šunky, roztavený čedar a malá rajčátka. Omeletu podovám zasypanou několika lístky salátu.

Omelety s šunkou, rajčaty a čedarem

  • 5 vajec
  • 100ml plnotučného mléka
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce másla
  • 100g šunky
  • 80g čedaru
  • 2 hrsti cherry rajčat
  • směs listových salátů(rucola, řepa, polníček)
  • pažitka

 

Vejce i vyklepneme do mísy a rozšleháme metlou. Poté přišleháme mléko, dvě špetky soli a trochu mletého pepře. Na velké pánvi (ideální je palačinková) si pomalu rozpustíme máslo a poté do ní vlijeme polovinu vaječné směsi. Necháme opékat na nízký plamen a mezitím povrch posypeme polovinou šunky pokrájené na proužky, polovinou  čedaru a nakonec polovinou rozpůlených rajčátek. Počkáme dokud omeleta nemá nazlátlé okraje a poté zkontrolujeme, jestli je ze spodní strany už pěkně opečená a tím pádem hotová. Omeletu opatrně sesuneme na talíř, ozdobíme nasekanou pažitkou a listovými saláty. Následně postup zopakujeme se druhou polovinou ingrediencí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *