Tenhle typ pizzy se sýru a mandlí je už celkem provařený, já sama jsem ji pekla potřetí a znovu se poučila z některých předešlých chyb. Tedy, nedoporučuji používat tvrdý sýr, který je velmi slaný a rovnou sáhnout po mozarelle, nedoporučuji používat mleté mandle a také nedoporučuji přehánět to s rajčatovou omáčkou, protože vám těsto hodně zvlhčí. Pokud něco doporučit, tak určitě tuhle pizzu zkusit upéct – je trochu jiná… na chutě bohatší a taky sytější (ta na fotce nám stačila s mužem na večeři).
Lowcarb bezlepková pizza
- 170g mozarelly
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžíce řeckého jogurtu/zakysané smetany
- 1 vejce
- 90g mandlové mouky
- sekaná rajčata z konzervy
- sušená bazalka
- šunka
- mozarella
- parmazán
- baby špenát
Mozarellu na těsto nahrubo nastrouháme a dáme do nepřilnavého kastrůlku spolu se solí a řeckým jogurtem. Směs pomalu zahříváme, dokud nevytvoří kompaktní hmotu. Poté k ní přisypeme mandlovou mouku, odstavíme ze sporáku a ještě přimícháme vejce. Vznikne kompaktní těsto, které rozválíme mezi dvěma pečícími papíry a dáme na spodním z nich předpéct na 15 minut při 150 stupních. Poté těsto otočíme a poklademe sekanými rajčaty, posypeme sušenou bazalkou, poklademe kousky šunky, mozarelly a nakonec posypeme strouhaným parmazánem. Upečenou pizzu rozkrájíme na kusy a posypeme omytým baby špenátem.