Minulý týden jsem si vzpomněla na skvělé křupavé pikantní zobání z Marks-Specer, bylo z cizny s indickým kořením. Ale kupovat si bez akce takový sáček za stovku? To se mi úplně nechce. Křupavou cizrnu je ale snadné a celkem zábavné vyrobit doma. Můžete použít jakékoliv koření a věřte, že i vašim dětem se bude líbit, jak se větší kousky cizrny smrskávají v troubě na malé křupavé kuličky.
Křupavá indická cizrna
- 1 plechovka cizrny (nebo 250g doma uvařené)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky koření garam masala
- 2 lžičky drceného chilli
- 1 lžička kurkumy
- 2 špetky soli
Cizrnu propláchneme teplou vodou a necháme okapat. Troubu si předehřeme na 150 stupňů a plech si vyložíme pečícím papírem. Cizrnu opatrně smícháme s olivovým olejem, kořením garam masala, chilli, kurkumou a solí. Poté cizrnu vsypeme na plech a pečeme s občasným promícháním zhruba hodinu, dokud cizrna není křupavá – velmi jednoduchým ukazatelem je ochutnávka.