Předkrmy a hlavní jídla,  RECEPTY,  Slané pečení,  Zdravé/Fitness

Křupavá indická cizrna

Minulý týden jsem si vzpomněla na skvělé křupavé pikantní zobání z Marks-Specer, bylo z cizny s indickým kořením. Ale kupovat si bez akce takový sáček za stovku? To se mi úplně nechce. Křupavou cizrnu je ale snadné a celkem zábavné vyrobit doma. Můžete použít jakékoliv koření a věřte, že i vašim dětem se bude líbit, jak se větší kousky cizrny smrskávají v troubě na malé křupavé kuličky.

Křupavá indická cizrna

  • 1 plechovka cizrny (nebo 250g doma uvařené)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky koření garam masala
  • 2 lžičky drceného chilli
  • 1 lžička kurkumy
  • 2 špetky soli

Cizrnu propláchneme teplou vodou a necháme okapat. Troubu si předehřeme na 150 stupňů a plech si vyložíme pečícím papírem. Cizrnu opatrně smícháme s olivovým olejem, kořením garam masala, chilli, kurkumou a solí. Poté cizrnu vsypeme na plech a pečeme s občasným promícháním zhruba hodinu, dokud cizrna není křupavá – velmi jednoduchým ukazatelem je ochutnávka.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *