Rychlých, dobrých snídaní, na které můžete naplácat množství oříškového másla, takových snídaní není nikdy dost. Proto v posledních dnech přišly na přetřes i francouzské tousty. Úplně si nefrčíme ve velkém množství klasické lepkové pečivo, tak se snažím hledat alternativy. Dnes už je nabídka bezlepkového pečiva velmi široká, ale velmi se liší v kvalitě, tak vždy čtu zejména složení mouky, kterou obsahují. Čekankový sirup doporučuji zakoupit, protože je příjemně karamelový a s šíleným množstvím zdravé vlákniny.
Bezlepkové francouzské tousty
(2 porce)
- 6 plátků bezlepkového toustového chleba (Marks-Spencer)
- 2 vejce
- 4 lžíce čekankového sirupu nebo medu
- 1 vrchovatá lžička skořice
- 60ml mléka
- 4 lžíce másla
- ovoce, řecký jogurt, zdravější nutela k podávání
V hlubokém talíři si metličkou rozšleháme vejce s čekankovým sirupem, skořicí a mlékem. Ve směsi postupně máčíme chléb porci po porci a necháme ho dobře okapat. Namočené tousty si odkládáme na prkénko a v mezičase zapnememe pánev (výborně se hodí velká palačinková). Na pánvi necháme rozpustit první dvě lžíce másla a na nich opečeme první polovinu toustů, měly by být po krajích křupavé a zlatavé. Poté postup zopakujeme s druhou polovinou másla a toustů. Tousty podáváme teplé s ovocem, řeckým jogurtem nebo nutelou a oříškovým máslem.