Předkrmy a hlavní jídla,  Zdravé/Fitness

Chilli con carne

 

Chilli con carne je jedno z jídel, kterými uděláte vyloženě radost svým mužům. Mému příteli se rozzářila očka, jen když viděl ty fotky, které právě přidávám do tohoto příspěvku :D. Pokud máte pomalý hrnec, tak je snadnost přípravy tohoto jídla na totálním maximu – naházet první část, nechat být, naházet druhou část, nechat být. Pokud budete vařit v hrnci, přece jen hlídejte, jak moc se vyvařuje tekutina, aby vám chilli nezuhelnatělo.

Chilli con carne

  • 1 červená cibule
  • 500g mletého masa
  • 1 konzerva sekaných rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 pálivá chilli paprička
  • sůl, pepř
  • lžička oregána
  • 2 konzervy červených fazolí
  • 1/2 – 3/4 konzervy kukuřice
  • 20g hořké čokolády (85% kakaa)
  • zakysaná smetana, limeta, chilli k podávání

Červenou cibuli si nakrájíme najemno a buď ji dáme spolu s masem do pomalého hrnce, nebo nejprve cibuli v klasickém hrnci opečeme a poté na ní opečeme také maso. Následně přidáme sekaná rajčata, půl hrnku vody, rozmělněný česnek, mletou papriku, nasekanou chilli papričku, trochu soli, pepř a oregáno. Společně dusíme do změknutí (nebo 3 hodiny v pomalém hrnci). Poté přidáme červené fazole a kukuřici a vaříme do změknutí, zároveň se fazole nesmí rozpadout (v pomalém hrnci to trvá zhruba 1,5 hodiny). Nakonec přidáme nasekanou čokládu a necháme ji rozpustit. Ochutnáme, případně dosolíme nebo přisypeme ještě další chilli papričky. Podáváme ozdobené zakysanou smetanou a limetou, s pečivem nebo ryží.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *