Až budete dělat tohle cukroví, tak se možná vyděsíte z uhelné barvy těsta a nebo se vám budou ostatní smát stejně jako mně. Ale! Nenechte se odradit, srdíčka při pečení získají takový design, jaký vidíte na fotce a spojí v sobě to nejlepší z českého tradičního pečení – tedy mák a povidla. Zásadně nedoporučuji měnit máslo za Heru a podobné tuky a to ve všech druzích cukroví, chuť i zdravotní kvalita výsledných produktů s těmito tuky poněkud pokulhává.
Maková srdíčka s povidly
- 220g hladké špaldové mouky
- 90g mletého máku
- 60g moučkového cukru(třtinový)
- 150g másla
- 2 žloutky
- švestková povidla
Cukr si smícháme s moukou a poté také s mákem. Poté přidáme na kostky nakrájené máslo a žloutky. Uhněteme těsto, které necháme alespoň 3 hodiny odpočívat v lednici. Těsto po částech rozválíme na válu lehce podsypaném moukou a vykrájíme malá srdíčka, polovině z nich ještě vykrojíme dírku, kterou budou vidět povidla. Vykrájené kousky rozdělíme na plechy vyložené pečícím papírem (dáme si pozor, aby se papír nezvedal a tvary nebyly křivé). Srdíčka pečeme v troubě několik minut na 125 stupňů, záleží hlavně na typu trouby. Upečená srdíčka zesvětlají, budou pevná a zespodu budou mít lehce zlatavý nádech. Necháme je vychladnout a poté je slepíme švestkovými povidly a necháme několik dnů v chladu uležet.
2 Comments
Yveta
V receptu na maková srdíčka asi vypadl cukr. Díky
LucaS
Děkuji za upozornění, už je to opravené 🙂